Υπάρχει περίπτωση να δούμε Porsche μικρότερη των 718;


Η ηλεκτροκίνηση μπορεί και να ανοίξει το δρόμο για ένα πιο μικρό και πιο οικονομικό μοντέλο από το Zuffenhausen.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: Alex Ventus
  • 4/10/2019

Μια μικρή και αρκετά οικονομική Porsche υπήρχε στο παρελθόν και δεν είναι άλλη από την 914 που οι φανατικοί της μάρκας την ονόμαζαν VW-Porsche. Kαι αυτό γιατί κατασκευαζόταν από την πρώτη -η Porsche τότε ήταν ανεξάρτητη.

Η 914 κέρδισε τα εύσημα, τόσο για την εμφάνισή της όσο και για το layout της με τον κινητήρα στο κέντρο, αρκετά μετά το τέλος της παραγωγής της, ενώ αποτέλεσε διαχρονικά το πρότυπο για μια ακόμα φτηνή Porsche. Η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει, ενώ τα τελευταία πλάνα μπήκαν από την εταιρεία στο συρτάρι το 2014.

Παρόλο που μια βασική Porsche θα είχε νόημα, ειδικά αν έμοιαζε σε αυτήν που έχει σχεδιάσει ο Alex Ventus. Και αυτό γιατί συνδυάζει στοιχεία από το μέλλον της μάρκας, όπως τη μάσκα που παραπέμπει σε αυτήν της Taycan αλλά και από το παρελθόν της εταιρείας. Για παράδειγμα τις πόρτες που το σχήμα τους παραπέμπει στην 928.

Χαρακτηριστικό της μικρής και φτηνής Porsche θα μπορούσαν να είναι και οι μικρές εξωτερικές της διαστάσεις, ενώ το ιδανικό θα ήταν αν ο κινητήρας της ή το σύστημα πρόωσής της ήταν στο κέντρο. Αν μιλάμε για κινητήρα τότε ένας τετρακύλινδρος boxer με λιγότερα PS σε σχέση με αυτόν των 718 θα ήταν η πιο προσιτή επιλογή, αν και με την τάση που επικρατεί και εντός της Porsche ένα ηλεκτρικό σύνολο πρόωσης θα είχε τελικά περισσότερο νόημα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Porsche #porsche #cardesign #sketch #porschedesign #automotivedesign #conceptart #design #carspotting #carspotted #design #cardesigncommunity #industrialdesignsketch

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex (@alexventus) στις 27 Σεπ, 2019 στις 10:17 πμ PDT