Υπό αίρεση τα μη εμπορικά μοντέλα της Mercedes-Benz


Την πρόθεση να διακόψει την παραγωγή εκείνων των μοντέλων που δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, έκανε γνωστή η Mercedes-Benz δια στόματος του επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης, Ola Kallenius.

  • 5/10/2018

Υπό κατάργηση τελούν εκείνες οι προτάσεις της Mercedes-Benz οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν την αναμενόμενη απήχηση.

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της γερμανικής φίρμας, Ola Kallenius σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου που φιλοξενεί το Παρίσι.

“Tα τελευταία 20 χρόνια αυξάνουμε ανελλιπώς την γκάμα της και ειδικότερα εκείνη των SUV. Τη διετία 2020-2022 αναμένεται να ξεπεράσουμε τα 40 μοντέλα. Και παρά το γεγονός ότι αγαπάμε το ίδιο όλα τα “παιδιά” μας, θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δεν θα πρέπει να διστάσουμε όταν θα έρθει η ώρα να μειώσουμε το μέγεθός μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ola Kallenius, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να παρθούν αποφάσεις που θα οδηγήσουν στη δραστική μείωση των μοντέλων της Mercedes-Benz.

Ακόμα και έτσι, πάντως, θα αποτελέσει έκπληξη αν προτάσεις, όπως η SLK, θα καταφέρουν να διατηρήσουν τη θέση τους στο πορτοφόλιο της Mercedes-Benz, ενώ υπό αίρεση έχει τεθεί και το σύνολο των κλασσικών sedan που η γερμανική φίρμα προσφέρει σήμερα στην ευρωπαϊκή και όχι μόνο αγορά.