Zenvo TSR-GT: Ένα hypercar των 1.379 PS και των 424 km/h (photos)


Οι Δανοί «απογείωσαν» το TSR-S, δημιουργώντας μια GT έκδοση 3 αντιγράφων, τα οποία έχουν ήδη πουληθεί σε συλλέκτες υπεραυτοκινήτων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 25/11/2022

Ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο και η Zenvo αποφάσισε ότι η ισχύς των 1.193 PS και η τελική ταχύτητα των 325 km/h του TSR-S δεν είναι αρκετή. Έτσι, αποκάλυψε φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά μιας νέας, βελτιωμένης έκδοσης του hypercar!

Το TSR-GT βασίζεται σε μια παραλλαγή της πλατφόρμας Zenvo TS, θα παραχθεί σε μόλις 3 αντίγραφα, τα οποία έχουν ήδη πουληθεί σε συλλέκτες υπεραυτοκινήτων. Η νέα δημιουργία της δανέζικης εταιρείας αποδίδει 1.379 PS και θα μπορεί να ταξιδεύει μέχρι και με 424 km/h.

Για να έρθει η βελτιωμένη απόδοση, το TRS-GT είναι ειδικά σχεδιασμένο, προκειμένου να έχει μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση και εφοδιάζεται με πακέτο αναβάθμισης ισχύος TS Power Pack, αλλά και σύστημα μετάδοσης κίνησης με μακρύτερες σχέσεις.

Η αυξημένη κάθετη δύναμη και η σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες ήταν ο στόχος των designers, που έδωσαν σημασία σε κάθε λεπτομέρεια, όπως η σχεδίαση νέου καλύμματος στις ζάντες των τροχών. Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν προ-εμποτισμένες ίνες άνθρακα.

Το νέο πακέτο TS Power Pack αναβαθμίζει τον V8 twin-turbo κινητήρα 5,8 L, ενισχύοντας την ογκομετρική του απόδοση με τη χρήση, μεταξύ άλλων, βελτιωμένων πολλαπλών εισαγωγής και εξαγωγής. Ο ειδικός αισθητήρας καυσίμου επιτρέπει στο hypercar να χρησιμοποιεί και πιο βιώσιμο καύσιμο E85, με υψηλή περιεκτικότητα σε αιθανόλη.

Οι διαφοροποιήσεις από το «απλό» TSR-S συνεχίζονται και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Αντί για εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, η ομάδα σχεδιασμού της Zenvo έχει επιμεληθεί την εφαρμογή αρκετών στρώσεων δέρματος. Το Alcantara έχει αντικατασταθεί από δέρμα στο ταμπλό, στο εσωτερικό τμήμα των καθισμάτων και στο τιμόνι, ενώ τα βελούδινα πατάκια θα έχουν δερμάτινες άκρες μείωσης θορύβου.

«Έρχεται μια νέα εποχή για τη Zenvo, ωστόσο πριν φτάσουμε σε αυτή, δημιουργήσαμε τη δική μας  GT εκδοχή της πλατφόρμας TS. Θα κατασκευάσουμε μόνο τρία μοντέλα, όλα εκ των οποίων διατίθενται σε παγκόσμιους συλλέκτες», τόνισε ο γενικός εμπορικός διευθυντής της Zenvo και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Jens Sverdrup.

Η ανακοίνωση του TSR-GT ακολουθεί τα σχέδια επέκτασης της Zenvo, συμπεριλαμβανομένης μιας προγραμματισμένης κυκλοφορίας ενός ολοκαίνουργιου οχήματος το τρίτο τρίμηνο του 2023, καθώς και την ενίσχυση της εταιρείας με μια σειρά από διακεκριμένα στελέχη.

Η Zenvo θα κατασκευάσει την περιορισμένη σειρά των TSR-GT στο εργοστάσιό της στη Δανία και ταυτόχρονα θα συνεχίσει να παράγει το περιορισμένης έκδοσης TSR-S.