Η Ford ενδίδει στον ηλεκτρισμό


Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ FORD, Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ.

  • 10/9/2019

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Ford πραγματοποιεί  την πρεμιέρα της πληρέστερης γκάμας ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην ιστορία της παρουσιάζοντας στο κοινό μοντέλα, όπως το νέο Puma EcoBoost Hybrid, τα νέα Explorer και Tourneo Custom Plug-In Hybrid, καθώς και το νέο Kuga SUV – το πρώτο μοντέλο της Ford που διατίθεται με ήπια υβριδικά, υβριδικά και plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης.

Σε ό,τι αφορά το Kuga Plug-in Hybrid, συνδυάζει τη λειτουργία ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα 2,5 λίτρων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδοντας 225 ίππους. Με τη σειρά τους, οι μπαταρίες χωρητικότητας 14,4 kWh εξασφαλίζουν αυτονομία 50 χιλιομέτρων.

Με mild hybrid σύνολα θα προσφέρεται το μικρότερο σε διαστάσεις SUV Ford Puma, έχοντας ως αφετηρία το τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας ενός λίτρου.

Αναλυτικότερα, το ήπιο υβριδικό σύνολο των 48V θα αποτελείται από έναν εναλλάκτη ισχύος 11,5 kW, τις μπαταρίες ιόντων λιθίου και τον EcoBoost των 999 κ.εκ.

Το mild hybrid υβριδικό σύνολο του νέου Ford Puma θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, αποδίδοντας 125 ή 155 ίππους και εξασφαλίζοντας οικονομία καυσίμου της τάξης του 10%.

Μάλιστα με αφορμή τη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η γκάμα του νέου Ford Puma ενισχύεται με την εξοπλιστική έκδοση Titanium X, η οποία περιλαμβάνει –μεταξύ άλλων- ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18 ιντσών, οι αφαιρούμενες επενδύσεις καθισμάτων, οι ηλεκτρικές ρυθμίσεις για τις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC3 και ηχοσύστημα της B&O με τα 10 ηχεία.