Το Audi AI:TRAIL quattro δείχνει το μέλλον του γνήσιου off-road (video)


ΜΕΤΑ ΤΑ AUDI AICON, AI:RACE ΚΑΙ AI:ME Η AUDI ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟ AI:TRAIL QUATTRO, ΕΝΑ ΓΝΗΣΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ OFF-ROADER ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΔΑΦΟΣ. ΤΟ "TRAIL" ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. 

  • 10/9/2019

Το τετραθέσιο πρωτότυπο δείχνει σαν ένα buggy του μέλλοντος με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες για απρόσκοπτη θέα στο περιβάλλον που προσομοιάζει το cockpit ελικοπτέρου και τετραθέσια διάταξη με πόρτες που ανοίγουν αντικριστά, ενώ η χωρητικότητα των μπαταριών του υπόσχεται επαρκή αυτονομία  400 με 500 km ή 250 km σε σκληρό τερέν για κίνηση σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν έχουν υποδομές φόρτισης. Η μέγιστη ταχύτητά του θα αγγίζει τα 130 km/h.

Με μήκος 4,15 μέτρα, πλάτος 2,15 μέτρα και ύψος 1,67 μέτρα το AI:TRAIL quattro φορά τροχούς 22 ιντσών με ελαστικά 850 mm και η απόσταση του πατώματος από το έδαφος αγγίζει τα 34 cm (!) γεγονός που εκτός από τις off-road δυνατότητες υπόσχεται και επαρκή προστασία των μπαταριών οι οποίες βρίσκονται στο δάπεδο του οχήματος. Οι μπαταρίες δίνουν ενέργεια σε τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό ενώ το όχημα δύναται να κινηθεί αυτόνομα σε επίπεδο 4 με συνολική ισχύ 320 kW (435 ίπποι) και ροπή που αγγίζει τα 1.000 Nm.

Ο κλωβός του είναι κατασκευασμένος από μείγμα χάλυβα υψηλής αντοχής, αλουμίνιο και ανθρακόνημα με αποτέλεσμα το βάρος να αγγίζει τα 1.750 κιλά. Οι αναρτήσεις του αποτελούνται από γόνατα McPherson και εγκάρσιους βραχίονες με ελατήρια και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ να προσφέρουν την απαραίτητη σταθερότητα ενώ η ειδική στήριξη των ελαστικών προσφέρει επιπλέον 60 mm στη διαδρομή της ανάρτησης. Τα ίδια τα ελαστικά διαθέτουν αισθητήρες που συνεργάζονται με το ESC ρυθμίζοντας συνεχώς την πίεση τους ανάλογα με το είδος του εδάφους.

Το εσωτερικό του διακρίνεται για τη μινιμαλιστική του προσέγγιση με χαρακτηριστική την ύπαρξη θέσης για κινητό εμπρός από το τιμόνι. Οι δε μοκέτες είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο μαλλί και δέρμα, ενώ ξεχωρίζουν επίσης τα πίσω καθίσματα που έχουν την όψη αναδιπλούμενων καθισμάτων. Το πόσο ανατρεπτικό όμως είναι το AI:TRAIL quattro φαίνεται από τα φωτιστικά σώματα του που δεν είναι σταθερά αλλά είναι drones, τα Audi Light Pathfinders (!) με φωτισμό τεχνολογίας LED τα οποία μπορούν να ίπτανται φωτίζοντας το περιβάλλον του αυτοκινήτου και ακολούθως να προσαρτώνται στο όχημα για φόρτιση.

JOIN US