Το ESF 2019 της Mercedes είναι η πιο έξυπνη έκδοση της GLE


ΤΟ ΝΕΟ EXPERIMENTAL SAFETY VEHICLE ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η MERCEDES ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ -ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΚΕΙΜΕΝΟ
  • 10/9/2019

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Mercedes θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων και το νέο της Experimental Safety Vehicle, εν συντομία ESF 2019. Πρόκειται για μια GLE με plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης, η οποία διαθέτει δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης αλλά και εξελιγμένο εξοπλισμό ασφαλείας. Δείχνοντας το δρόμο που θα ακολουθήσει η γερμανική εταιρεία στο μέλλον και στο συγκεκριμένο τομέα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του επικεφαλής του ομίλου της Daimler και κατά συνέπεια και τη Mercedes Ola Kallenius, ο οποίος είπε πως «η ασφάλεια είναι μέρος του DNA της Mercedes. Με το νέο ESF 2019 δίνουμε μια γεύση της μελλοντικής κινητικότητας και παρουσιάζουμε μια σειρά καινοτομιών που εξετάζουμε και εξελίσσουμε».

Έτσι λοιπόν στόχος του ESF 2019 δεν είναι μόνο η προστασία των επιβατών του αλλά και των άλλων οδηγών. Έτσι στην πλήρως αυτόνομη κίνηση το φουτουριστικό τιμόνι και τα πεντάλ μαζεύονται ώστε σε περίπτωση σύγκρουσης να μην αποτελούν κίνδυνο κυρίως για τον οδηγό. Επίσης υπάρχει μια πρωτοποριακή τεχνολογία προβολέων που ονομάζεται Digital Light που έχει ανάλυση 2 εκατομμυρίων pixels.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ένα μικρό ρομπότ που σε περίπτωση ατυχήματος βγαίνει από το πίσω μέρος του SUV και τοποθετείται μόνο του στο δρόμο παίζοντας το ρόλο ρόλο του προειδοποιητικού τριγώνου. Επίσης υπάρχουν αερόσακοι με ένα νέο σύστημα ενεργοποίησης.