Το Project C θα είναι μια συλλεκτική έκδοση του Hyundai i30 N


ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΑ AREA C ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ NAMYANG ΤΗΣ HYUNDAI.

  • KΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/9/2019

Τα μοντέλα με τον κωδικό N αποκτούν όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα στη γκάμα της Hyundai και αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο από τον προγραμματισμό αντίστοιχων εκδόσεων για πολλά από τα μοντέλα της γκάμας της εταιρείας αλλά και σπέσιαλ εκδοχών τους. Που θα κατασκευαστούν σε περιορισμένοι αριθμό αυτοκινήτων.

Η αρχή θα γίνει με το i30 N Project C που θα βρίσκεται στο περίπτερο της Hyundai στην έκθεση της Φρανκφούρτης και βασίζεται στην έκδοση των 275 PS του επιτυχημένου hot hatch των Κορεατών. Η μεγάλη διαφορά του σε σχέση με αυτήν είναι η εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος.

Πιο συγκεκριμένα στα αεροδυναμικά βοηθήματα μπροστά και πίσω, στο καπό, στα μαρσπιέ και στο διαχύτη του πίσω προφυλακτήρα. Η εικόνα συμπληρώνεται από τις ελαφριάς κατασκευής ζάντες των 19 ιντσών, που περιορίζουν το μη φερόμενο βάρος.

Στο εσωτερικό υπάρχει επένδυση από αλκαντάρα για το τιμόνι που έχει κόκκινα μπουτόν για την επιλογή των προγραμμάτων οδήγησης. Από αλκαντάρα είναι μερικώς και οι επενδύσεις των καθισμάτων με τις κόκκινες ραφές, ενώ κόκκινες θα είναι και οι ζώνες ασφαλείας. Επιπλέον ο επιλογέας ταχυτήτων θα είναι φουλ μεταλλικός.

Όπως προαναφέραμε δεν θα υπάρχουν επεμβάσεις στον τετρακύλινδρο turbo των 2.000 cc και των 275 ίππων, ενώ συνολικά θα κατασκευαστούν 600 μονάδες που θα είναι διαθέσιμες σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές.