700 χιλιόμετρα αυτονομίας για τη Mercedes-Benz EQS!


Το επόμενο EV της Mercedes-Benz δεν φιλοδοξεί να είναι μόνο το πιο πολυτελές αλλά και αυτό με τη μεγαλύτερη αυτονομία, σε όλη την αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων!

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 20/7/2020

Δεν πάει πολύς καιρός που γράφαμε ότι η Tesla κατάφερε να σπάσει πρώτη το φράγμα των 400 μιλίων αυτονομίας με τη νέα έκδοση του Model S Long Range Plus. Αυτό κατάφερε να σημειώσει 402 μίλια (647 χιλιόμετρα) με μία μόνο φόρτιση, σύμφωνα με τις αμερικάνικες προδιαγραφές ΕΡΑ. Το ρεκόρ αυτό, ωστόσο, δεν πρόκειται να το χαρεί πολύ, καθώς η Mercedes-Benz βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στην αποκάλυψη της νέας της ηλεκτρικής ναυαρχίδας, EQS.

Σχετικά με αυτήν, έχουμε ήδη πάρει μία δυνατή πρώτη γεύση, από το πρωτότυπο που κυκλοφόρησε πέρυσι. Σιγά σιγά όμως αποκαλύπτονται και νέες πληροφορίες που ρίχνουν φως στο νεότερο δημιούργημα των Γερμανών. Στα πλαίσια του ετήσιου meeting των μετόχων της φίρμας, ο Ola Källenius, CEO της Daimler αναφέρθηκε στην EQS, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές φήμες ότι η αυτονομία της θα ξεπερνά τα 700 χιλιόμετρα! Μάλιστα, το νούμερο αυτό δεν προκύπτει στον παλαιό κύκλο NEDC αλλά στον καινούριο, πιο αυστηρό και ρεαλιστικό, WLTP.

Για την κάλυψη των ενεργειακών της απαιτήσεων, η EQS θα χρησιμοποιεί έναν τελευταίας τεχνολογίας συσσωρευτή, χωρητικότητας 100 kWh. Αυτός θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Untertürkheim της Στουτγάρδης, χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει η ίδια η φίρμα. Επίσης, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η EQS δεν θα βασίζεται επάνω στην επόμενη S-Class, η οποία θα παρουσιαστεί το Σεπτέμβριο. Αντιθέτως, για την κατασκευή της οι άνθρωποι της Mercedes-Benz ξεκίνησαν από λευκό χαρτί, ώστε να αποφύγουν τα οποιαδήποτε μειονεκτήματα μίας μετατροπής.