Alpine Alpenglow Concept: Η μετάβαση των Γάλλων στον ηλεκτρισμό (photo)


Η Alpine ετοιμάζεται να κάνει τη στροφή στον ηλεκτρισμό και teasάρει το νέο της concept EV, που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 13 Οκτωβρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ALPINE
  • 11/10/2022

Η Alpine προετοιμάζεται για την έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, κάνοντας tease το νέο της concept EVAlpine Alpenglow Concept

Σε πρώτο πλάνο, ο ηλεκτρισμός και μία νέα σχεδιαστική γλώσσα, στοιχεία βασικά για την ανέλιξη και εξέλιξη της εταιρείας ως μία αυτοκινητοβιομηχανία που επιθυμεί να εξηλεκτρίσει το στόλο της και να κάνει τη στροφή στη βιωσιμότητα.

Η ονομασία του οχήματος, Alpenglow, προέρχεται από το ομώνυμο φυσικό φαινόμενο που εμφανίζεται ως μία οριζόντια κοκκινωπή λάμψη κοντά στον ορίζοντα απέναντι από τον ήλιο, όπου ο ηλιακός δίσκος βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη γραμμή του ορίζοντα. Σύμφωνα με την εταιρεία, αποτελεί ένα «λαμπερό φαινόμενο κατά το οποίο μία οριζόντια γραμμή κόκκινου χρώματος εμφανίζεται στα βουνά πριν την ανατολή και μετά τη δύση του ηλίου.» 

Φυσικά η επιλογή του ονόματος δεν είναι τυχαία, καθώς η Alpine έχει τοποθετήσει μία κόκκινη μπάρα φωτός στο μπροστινό μέρος του οχήματος, όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε, η οποία θυμίζει πολύ το φαινόμενο αυτό.

Το συγκεκριμένο όχημα δε σηματοδοτεί μόνο τη μετάβαση της εταιρείας από τις ΜΕΚ στον ηλεκτρισμό, αλλά και εισάγει μία νέα σχεδιαστική γλώσσα στο δυναμικό της, πάνω στην οποία η Alpine θα βασίσει όλα τα επόμενα μοντέλα της, καθώς και την ανασχεδιασμένη A110.

Η αεροδυναμική είναι κύριο συστατικό του νέου σχεδιαστικού πλάνου, και όλα δείχνουν πως το Alpenglow πρόκειται για ένα όχημα σχεδιασμένο αποκλειστικά για πίστα, κρίνοντας από το σχήμα του, την απόστασή του από το έδαφος και το φάρδος του. Οι πόρτες του ενδέχεται να είναι canopy ή gullwing, ενώ μία αεροτομή διακρίνεται στο πίσω μέρος.

Το νέο πρωτοποριακό concept EV της Alpine θα αποκαλυφθεί στις 13 Οκτωβρίου, ενώ η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στην έναρξη του Paris Motor Show, 4 μέρες αργότερα, στις 17 Οκτωβρίου.