Άνοιξαν οι παραγγελίες του Citroen My Ami Buggy στην Ελλάδα - Δείτε την τιμή του


Η νέα ειδική έκδοση έχει εξαιρετικά περιορισμένη διαθεσιμότητα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 21/6/2023

Η νέα, αμιγώς ηλεκτρική, ειδική έκδοση «My Ami Buggy II», που παρουσιάστηκε πριν από ένα μήνα από τη Citroen, είναι, πλέον, διαθέσιμη για παραγγελία και στη χώρα μας.

Η ελληνική αντιπροσωπεία τη συμπεριέλαβε στο διαμορφωτή του επίσημου site της και έκανε γνωστή και την τιμή της. Ωστόσο, όσοι ενδιαφέρονται να την αποκτήσουν θα πρέπει να βιαστούν, καθώς τα 1.000 αντίγραφα που θα παραχθούν στο σύνολο, θα είναι διαθέσιμα σε 10 χώρες, μεταξύ των οποίων και η δική μας.

Έτσι, η Citroen είχε κάνει ήδη γνωστό ότι από τις 20 Ιουνίου, όταν και το νέο «My Ami Buggy» θα είναι διαθέσιμο προς πώληση, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ακριβώς λόγω της εξαιρετικά περιορισμένης διαθεσιμότητας.

Η νέα έκδοση προσδίδει μια ευχάριστη αίσθηση ελευθερίας, καθώς δεν έχει πόρτες ή οροφή, ενώ το ειδικό χρώμα αμαξώματος σε χακί με κίτρινες διακοσμητικές λεπτομέρειες ξεχωρίζει. Μια σειρά στοιχείων ενισχύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του όπως τα προστατευτικά στους θόλους των τροχών, οι ενισχυμένοι προφυλακτήρες και οι ποδιές, τα διακριτικά χρυσά καλύμματα τροχών, η αεροτομή οροφής και τα μαύρα διακοσμητικά στα φώτα και το πάνω τμήμα του αμαξώματος.

Επιπλέον, είναι εξοπλισμένη με πολλά πρόσθετα αποκλειστικά αξεσουάρ, όπως διαφανή καλύμματα θυρών για την προστασία των επιβατών από τη βροχή και ένα αφαιρούμενο τσαντάκι με φερμουάρ για την αποθήκευση μικρών καθημερινών αντικειμένων, που τοποθετείται με ασφάλεια στο κέντρο του τιμονιού.

Η προσωπικότητα του My Ami Buggy χαρακτηρίζεται επίσης από τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα που παρέχουν οι φωτεινές κίτρινες λεπτομέρειες που βρίσκονται εξωτερικά (ανάγλυφα στο μπροστινό μέρος και κατευθυντικά βέλη στους θόλους των τροχών) και εσωτερικά (θήκες αποθήκευσης, γάντζος συγκράτησης τσάντας και διακοσμητικές ραφές στα καθίσματα και τα πατάκια).

Η υφασμάτινη οροφή είναι αδιάβροχη και διαθέτει φερμουάρ προκειμένου να τοποθετείται και να αφαιρείται με ευκολία, όπως συμβαίνει και με τα πλαστικά καλύμματα των θυρών. Με αυτό τον τρόπο το buggy μετατρέπεται σε κλειστό όχημα για να προστατεύονται οι επιβάτες από τη βροχή και το κρύο.

Για την κίνηση φροντίζει ο ηλεκτροκινητήρας ισχύος 8,2 PS και ροπής 9,6 Nm, που προσφέρει τελική ταχύτητα 45 km/h, ενώ η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 5,5 kWh. Η αυτονομία φτάνει τα 75 km σύμφωνα με το πρότυπο World Motorcycle Test Cycle (WMTC). Για τη φόρτισή της αρκούν 3 ώρες σε πρίζα οικιακού δικτύου.

Το My Ami Buggy έχει μήκος 2,14 m, πλάτος 1,39 m και ύψος 1,52 m, ενώ το βάρος του είναι 471 kg.

Η τιμή του στη χώρα μας είναι 9.750 € με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ». Χωρίς επιδότηση απαιτούνται 12.750 € για την απόκτησή του.