Απίστευτο: Το Hyundai Ioniq 5 ρυμουλκεί ένα μεγάλο φορτηγό με καρότσα (video)


Συνήθως τα αυτοκίνητα χρειάζονται τη βοήθεια μεγάλων οχημάτων για να ξεκολλήσουν από το χιόνι ή τις λάσπες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, οι ρόλοι αντιστράφηκαν!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ElectrekCo - Twitter
  • 20/12/2022

Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν εξαιρετικές ικανότητες ρυμούλκησης, καθώς τα περισσότερα παράγουν υψηλά επίπεδα ροπής, που πολλές φορές ξεπερνούν και τα 1.000 Nm. Έτσι, ένα Hyundai Ioniq 5 εκμεταλλεύεται αυτήν την αστείρευτη δύναμη που του προσφέρει ο ηλεκτρισμός, και ρυμουλκεί... ένα φορτηγό.

Το σκηνικό έλαβε χώρα στο χιονισμένο, χειμωνιάτικο τοπίο της Εσθονίας, όπου το Ioniq 5 κατάφερε με επιτυχία να βοηθήσει ένα μεγάλο φορτηγό να «ξεκολλήσει» από το χιόνι.

Ο Andres Kaur βρέθηκε σε αυτήν την κατάσταση και μοιράστηκε την -ασυνήθιστη- εμπειρία του με το κανάλι Electrek, το οποίο δημοσίευσε το video του οδηγού στο Twitter. Μία μόνο προσπάθεια χρειάστηκε για να καταφέρει το Ioniq 5 να τραβήξει το φορτηγό, καθώς διέθετε, όχι μόνο τη δύναμη, αλλά και τον κατάλληλο εξοπλισμό, προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία χωρίς κανένα πρόβλημα.

Παρόλο που το Ioniq 5 δε δημιουργήθηκε για να ρυμουλκεί οχήματα βαρέως τύπου, αποδεικνύει εύκολα στο παρακάτω video ότι και αυτό είναι δυνατό. Αναμένεται βέβαια, ότι το επερχόμενο Ioniq 5 N, που θα αποκαλυφθεί σύντομα, να διαθέτει ακόμα μεγαλύτερη ροπή, κάνοντας αυτό το εγχείρημα να μοιάζει ακόμα πιο εύκολο. 

Δείτε το Ioniq 5 να μετατρέπεται σε ρυμουλκό: