Αποκάλυψη για την πρώτη Ford Mustang Mach-E που βγαίνει εκτός δρόμου (photos)


Για πρώτη φορά, εδώ και έξι δεκαετίες, το όνομα «Mustang» μπαίνει δίπλα στη λέξη «Rally».

  • 14/7/2023

H Ford έκανε τη μεγάλη έκπληξη στη μεγάλη γιορτή του αυτοκινήτου που γίνεται αυτές τις ημέρες στο  Δυτικό Sussex της Αγγλίας, το Φεστιβάλ Ταχύτητας Goodwood. Εκεί αποκάλυψε την Mustang Mach-E Rally η οποία σχεδιάστηκε για να μπορεί να κινείται με την ίδια άνεση τόσο στην άσφαλτο όσο και στις χωμάτινες διαδρομές

Η ανακοίνωση του κατασκευαστή ήταν λακωνική και δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το μοντέλο. Το πιο σημαντικό στοιχείο που έγινε γνωστό είναι ότι θα είναι διαθέσιμο και στην αγορά της Ευρώπης, εκτός από αυτή της Αμερικής.

Από τις φωτογραφίες που έδωσε η Ford στη δημοσιότητα μπορούμε να διακρίνουμε ότι το μοντέλο έχει αρκετά κοινά στοιχεία με την έκδοση GT. Οι προσθήκες που το κάνουν να ξεχωρίζει και αναδεικνύουν τον rally «χαρακτήρα» του είναι τα δύο ενσωματωμένα φωτιστικά σώματα στην μπροστινή γρίλια, οι λευκές «ραλίστικες» ζάντες και η μεγάλη αεροτομή.

Στο εσωτερικό η εικόνα θυμίζει ακόμα περισσότερο GT και μόνο κάποιες κρεμ λεπτομέρειες είναι αυτές που δίνουν το κάτι διαφορετικό.

Αν και εφόσον η Ford επιλέξει να μεταφέρει στην έκδοση Rally το σετάρισμα της Ford Mustang Mach-E GT τότε το μοντέλο θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, που θα αποδίδουν συνολικά 487 PS και 860 Nm ροπής.

Οι θεατές του Φεστιβάλ Ταχύτητας Goodwood θα έχουν την ευκαιρία να δουν στη θρυλική ανάβαση το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Ford, το οποίο αντλεί έμπνευση από τους αγώνες ράλι. Στο τιμόνι της στην ανάβαση θα βρίσκεται ο Ott Tαnak, νυν οδηγός του M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι.