Απολαύστε το καλοκαίρι με αυτό το Fiat 500e από την Castagna Milano (photos)


Η Castagna Milano ετοίμασε ένα Fiat 500e που θυμίζει λίγο το ηλεκτρικό μοντέλο, προσιδιάζοντας περισσότερο σε... σκάφος.

  • ΦΩΤΟ: Castagna Milano - Facebook
  • 29/7/2023

Η ιταλική Castagna Milano παρουσίασε το Tender2, το δεύτερο μοντέλο της, το οποίο βασίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500e

Η εταιρεία άλλαξε αρκετά το αμάξωμα και το εσωτερικό του μοντέλου, προσθέτοντας ξύλο, μεγαλύτερα φτερά πάνω από τους τροχούς, ενώ πλέον δεν έχει κι οροφή, αποκαλύπτοντας τη διθέσια καμπίνα, καθιστώντας ένα τύποις pickup.

Το πρώτο Tender2 είχε αποκαλυφθεί το 2008, και βασιζόταν στην έκδοση με ΜΕΚ του 500, έχοντας εμπνευστεί από το Fiat 500 Jolly που κατασκευαζόταν από την Ghia το διάστημα 1958-1972

Αυτά που ξεχωρίζουν στη νεότερη έκδοση του Tender2 είναι η απουσία θυρών, οροφής, κολώνων, καθώς και το μαόνι Sapelli που θυμίζει σκάφος κι όχι αυτοκίνητο. Και αυτή είναι μία συνειδητή επιλογή, για να προσελκύσει εκείνους που θέλουν ένα όχημα για τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις στην παραλία.

Έχει επιλεγεί ένα έντονο κίτρινο χρώμα, αρκετά κοντά σε εκείνο του Abarth 500e, ενώ φέρει και ζάντες 17 ιντσών, ίδιες με την έκδοση La Prima του απλού 500e.

Στο εσωτερικό, η απουσία του πίσω μέρους της καμπίνας είναι προφανής (όπως μαρτυρά το στιλ καταστρώματος με το μαόνι), με τα εμπρός καθίσματα να έχουν αντικατασταθεί με νέα από την BMW

Μηχανικά δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή, επομένως το 500e της Castagna Milano φέρει έναν ηλεκτρικονητήρα στον εμπρός άξονα, απόδοσης 118 PS, με μπαταρία 42 kWh ικανή για αυτονομία της τάξης των 321 χιλιομέτρων.

Πηγή φωτογραφιών: Castagna Milano - Facebook