Αποστολή στη Γαλλία: To νέο Renault Kangoo E-Tech βάζει τους οικογενειάρχες στην πρίζα (photos)


Η νέα επιβατική έκδοση του ηλεκτροκίνητου Renault Kangoo E-Tech διακρίνεται για τις πολλαπλές δυνατότητες μεταβλητότητας του ευρύχωρου εσωτερικού του και προσφέρει έως 285 χλμ. αυτονομία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΙΤΣΙΝΗΣ ΦΩΤ.: RENAULT
  • 12/10/2022

Πρόσφατα είχαμε παρουσιάσει από την έκθεση του Ανοβέρου το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο βαν Kangoo E-Tech Electric για επαγγελματική χρήση. Λίγες ημέρες αργότερα παρευρεθήκαμε στα αποκαλυπτήρια της αντίστοιχης επιβατικής έκδοσης, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι και φιλοδοξεί να συνεχίσει το success story των προγόνων του, που αποτυπώνεται συνοπτικά σε 4,4 εκατομμύρια συνολικές πωλήσεις σε 50 διαφορετικές χώρες σε όλον τον κόσμο.

Οι Γάλλοι έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν για την αποδοχή του πρακτικού και οικολογικού μοντέλου τους, αφού το επιβατικό Renault Kangoo E-Tech Electric που εξετάσαμε κατά τη διάρκεια της στατικής παρουσίασης λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πόλη του Φωτός πετυχαίνει νέο ρεκόρ ευρυχωρίας για την κατηγορία του, επιτρέπει πολυάριθμες επιλογές διαμόρφωσης του ποιοτικού εσωτερικού του και εντάσσεται στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης με έναν ηλεκτροκινητήρα 120 ίππων και μία μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 45 kWh, που προσφέρει αυτονομίες έως 285 χιλιομέτρων. Μία αυτονομία, που μπορεί να αυξηθεί κατά 30 χλμ. χάρη στην αντλία θερμότητας, που προσφέρει ιδανική απόδοση σε θερμοκρασίες μεταξύ -15 και 15 βαθμών Κελσίου.

Το επιβατικό Renault Kangoo E-Tech είναι σε θέση να μεταφέρει έως 5 επιβάτες με τη δεύτερη σειρά καθισμάτων να εμφανίζει διαφορά ύψους από την μπροστινή για άπλετη ορατότητα ακόμη και από τις πίσω θέσεις. Τα πίσω καθίσματα διαθέτουν άνετες επιφάνειες και είναι κυλιόμενα, ενώ το μεγάλο άνοιγμα των πορτών διευκολύνει την πρόσβαση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Μεγάλο ατού αποτελεί ο χώρος αποσκευών με κορυφαίο όγκο 850 λίτρων στην κατηγορία του. Εφόσον αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα μπορεί να αγγίξει ο όγκος του χώρου φόρτωσης τα -άκρως εντυπωσιακά- 2.500 λίτρα, στα οποία προστίθενται διάφοροι μικροαποθηκευτικοί χώροι συνολικής χωρητικότητας 49 λίτρων. Ευχάριστη είναι και η εικόνα του κόκπιτ με την ψηφιακή οθόνη των 10 ιντσών και δυνατότητες παραμετροποίησης (προαιρετικός εξοπλισμός).

Ο ηλεκτροκινητήρας των 90 kW (120 ίππων) σχηματίζει ένα ενδιαφέρον ‘’πράσινο δίδυμο’’ με τη νέα μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 45 kWh, που διατίθεται με εγγύηση οκτώ ετών ή 160.000 χιλιομέτρων. Η αυτονομία των 285 χιλιομέτρων καλύπτει απόλυτα τις καθημερινές ανάγκες μίας οικογένειας, ενώ υπάρχει και πρόγραμμα Eco με κόφτη ταχύτητας στα 110 χλμ./ώρα και μείωση της ισχύος των 90 kW στα 56 kW για οικονομικότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης προβλέπονται τρεις ρυθμίσεις ανάκτησης ενέργειαςSailing για διαδρομές σε δρόμους υψηλών ταχυτήτων, Drive για όλες τις συνθήκες κυκλοφορίας και Brake για τις ώρες αιχμής και για την κίνηση σε ορεινούς δρόμους.

Η διάρκεια πλήρους φόρτισης του ολοκαίνουργιου Renault Kangoo E-Tech Electric πραγματοποιείται σε λιγότερο από έξι ώρες σε οικιακό Wall Box των 7,4 kW, ενώ η ίδια διαδικασία από το 15% έως το 80% της μπαταρίας ολοκληρώνεται σε 2 ώρες και 40 λεπτά σε δίκτυο ισχύος 11 kW.

Σαφώς γρηγορότερα φορτίζεται η μπαταρία του πολυχρηστικού μοντέλου της Renault όταν χρησιμοποιούνται ταχυφορτιστές 22 ή 80 kW, μάλιστα στην τελευταία περίπτωση εφοδιάζεται το νέο Renault Kangoo E-Tech Electric μέσα σε περίπου μισή ώρα με την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια για να καλύψει 170 χιλιόμετρα.

Το νέο Renault Kangoo E-Tech Electric αναμένεται στη χώρα μας το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, οπότε θα γνωρίζουμε και περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις τιμές και τις επιμέρους εκδόσεις του.