Αρχίζει σύντομα η παραγωγή του BMW iX3


Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της BMW, εντός του καλοκαιριού θα αρχίσει στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κίνα η κατασκευή του ηλεκτροκίνητου iX3.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 21/5/2020

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Oliver Zipse, Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της BMW AG, το iX3, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover της εταιρείας, θα ξεκινήσει να παράγεται εντός του καλοκαιριού. Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της που βρίσκονται στην πόλη Shenyang, στη βορειοανατολική Κίνα, και θα εξάγεται στις υπόλοιπες αγορές ανά τον κόσμο. Ο κ. Zipse, σε ομιλία του προς τους μετόχους της BMW, δήλωσε σχετικά: «Οι προετοιμασίες (για την παραγωγή του) συνεχίζονται βάσει προγράμματος, παρά την αστάθεια που προκλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού».

To iX3, το πρώτο ηλεκτρικό Sports Activity Vehicle (SAV), όπως το ονομάζει η BMW, διαθέτει την «πλατφόρμα» eDrive πέμπτης «γενιάς» (φωτογραφία επάνω) η οποία θα χρησιμοποιηθεί και στα επερχόμενα i4 και iNEXT. Διαθέτει μπαταρία 74 kWh και σύμφωνα με την εταιρεία έχει αυτονομία 440 km, βάσει του πρωτοκόλλου «WLTP». Η μέγιστη απόδοση του ηλεκτροκινητήρα φτάνει τους 286 PS και η μέγιστη ροπή του τα 400 Nm. Αναφορικά με τις επιδόσεις του, επιταχύνεται από το 0-100 km/h σε 6,0 sec και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 200 km/h.

Διαβάστε, επίσης: Η ηλεκτρική BMW Σειρά 1 θα είναι έτοιμη το 2022.