Audi: Πώς μοιάζει το ηλεκτρικό μέλλον της - Πώς θα διαμορφωθεί η γκάμα της


Η Audi δίνει ένα στίγμα από το πώς θα διαμορφωθεί η ηλεκτρική γκάμα των μοντέλων της στο μέλλον.

  • 4/10/2022

Από το 2026, οι νέες κυκλοφορίες της Audi θα είναι μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, προτού σταματήσει την παραγωγή των μοντέλων με μηχανή εσωτερικής καύσης το 2033.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό Top Gear, ο επικεφαλής έρευνας κι ανάπτυξης της εταιρείας, Oliver Huffmann, έδωσε την πρώτη εικόνα για το τι ανάγκες θα καλύπτει η ηλεκτρική γκάμα της Audi στη νέα της εποχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Audi σκοπεύει να προσφέρει ηλεκτρικές επιλογές σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων. Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε ηλεκτρικά αντίστοιχα των A3, A4, A6, A7 και A8, καθώς και crossover.

Μέσα σε αυτά, θα προσφέρει και πάλι μοντέλα Avant, με τον Huffmann να δηλώνει σχετικά:

«Μπορεί να δει κανείς το concept του A6 e-tron. Παρέχει μία ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον των μοντέλων μας που θα βασίζονται στην Premium Platform Electric. Η Audi σημαίνει Avant, και η Avant σημαίνει Audi. Και το Audi RS6 Avant γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στη Βόρεια Αμερική.»

Τέλος, η εταιρεία δεν θα παραμελήσει και την κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, με τον Huffmann να τονίζει πως «έχουμε ξεκάθαρα εστιάσει στα αυτοκίνητα πόλης. Σκεφτόμαστε εκτός των γνωστών πλαισίων. Βλέπουμε μία μεγάλη ζήτηση για μικρά αυτοκίνητα στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.»