Aura: Ένα διθέσιο, ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο!


Γνωρίστε την Aura, ένα ιδιαίτερα φουτουριστικό, διθέσιο sports car, απότοκο της συνεργασίας μίας συστάδας Βρετανικών εταιρειών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 25/9/2021

Ηλεκτρικό, σπορ και διθέσιο, με στοιχεία από 'track toy' και ανέσεις επιβατικού αυτοκινήτου.

Ιδού η 'Aura', που χρηματοδοτήθηκε από την Υπηρεσία για τα Οχήματα Μηδενικών Ρύπων στη Μεγάλη Βρετανία, με τις Astheimer Design, BAMD Composites, Conjure και Potenza Technology να συνεργάζονται για τον σχεδιασμό και την κατασκευή της.

Είναι ένα concept, όπως αρκετά ακόμη εν πολλοίς στην σύγχρονη αγορά του αυτοκινήτου, και αποτελεί «παιδί» της καραντίνας του 2020.

Η Aura έχει κατασκευαστεί από σύνθετα και υφαντά υφάσματα, δε διαθέτει οροφή, ούτε παρμπρίζ, αποτελώντας ένα διθέσιο roadster (που θυμίζει αρκετά αυτά της Lotus!).

Στο εσωτερικό είναι ιδιαίτερα μινιμαλιστικό, αφού στόχος των κατασκευαστών είναι «να μην αποσπάται ο οδηγός από την Οδήγηση» (ναι, με κεφαλαίο «Ο»). Ενδεικτικό ότι υπάρχει μόλις μία οθόνη 10 ιντσών για όλες τις πληροφορίες που μπορεί να χρειαστεί, ενώ στο τιμόνι υπάρχει ακόμα μία οθόνη αντί κοντέρ. 

Τέλος, στα τεχνικά, διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα με μπαταρίες 88 kWh, που στέλνουν τη δύναμη στους πίσω τροχούς, ενώ προσφέρουν αυτονομία 643 χιλιομέτρων (400 μιλίων).