Automobili Estrema Fulminea: Το EV των 2.040 PS που θέλει να «αλώσει» το Nurburgring


Η Automobili Estrema είναι μία start-up που στοχεύει με το hypercar της να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο Nurburgring Nordschleife.

  • 9/1/2023

Η Automobili Estrema είναι μία νέα start-up στον χώρο των εξωτικών, εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων ηλεκτρικών οχημάτων, με έδρα τη Μοντένα της Ιταλίας. Η Fulminea είναι το πρώτο της πόνημα, και είναι ένα μοντέλο με πρωτοποριακές τεχνολογίες και μεγαλεπήβολους στόχους.

Αρχικά, η Fulminea διαθέτει ηλεκτρολύτες στερεού τύπου αντί για υγρού στις μπαταρίες της, με υπερπυκνωτές, που έχει χωρητικότητα 100 kWh.

Παράλληλα, διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, που συνολικά αποδίδουν 2040 PS

Μόλις 61 εξ αυτών θα κατασκευαστούν, με την παραγωγή να έχει ξεκινήσει ήδη και την αρχική τιμή να φτάνει τα 1.961.000 ευρώ.

Επιστρέφοντας στην μπαταρία, η Automobili Estrema συνεργάστηκε με τις εταιρείας Avesta Battery, Energy Engineering και IMECAR Elektronik για να ετοιμάσουν ένα πακέτο που έχει ενεργειακή πυκνότητα 500 Wh/κιλό, ή αλλιώς 1,2 kWh/λίτρο, με βάρος 300 κιλών.

Και σε ό,τι αφορά το συνολικό βάρος της Fulminea, πρόκειται περί... θαύματος. Κι αυτό, διότι το hypercar ζυγίζει μόλις 1500 κιλά, και χάρη σε αυτό το χαμηλό βάρος, επιτυχάνει αυτονομία 520 χιλιομέτρων.

Στις διαστάσεις της, η Fulminea έχει μήκος 4,6 μέτρων, πλάτος 2,052 μέτρων και ύψος 1,148 μέτρων, ενώ σε φόρτιση DC φτάνει από το 10% στο 80% μέσα σε 15 λεπτά.

Κάπως έτσι, η Automobili Estrema θέλει να σπάσει το ρεκόρ γύρου για EV στο Nurburgring τον Σεπτέμβριο. Το ρεκόρ κατέχει τώρα το Volkswagen ID.R, που φυσικά δεν είναι νόμιμο για χρήση σε δρόμο, και έκανε 6 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα. Το επιβατικό NIO EP9 κατέγραψε 6:45.90.