Αυτό είναι το ηλεκτρικό pick-up των 1.860 ευρώ και έρχεται μέσα σε κουτί (photos - video)


Ο χρόνος παράδοσης και η τιμή είναι δύο στοιχεία που κάνουν το ChangLi Explorer να ξεχωρίζει, με την εταιρεία να υπόσχεται παραλαβή 30 ημέρες μετά την παραγγελία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CHANGLI EV
  • 31/1/2023

Πολλές εταιρείες έχουν υποσχεθεί ηλεκτρικά pick-up με μικρούς χρόνους παράδοσης, όμως σίγουρα καμία δεν αναμένεται να ξεπεράσει την ευκολία στην απόκτηση του συγκεκριμένου. Το ChangLi Explorer EV είναι ένα μικροσκοπικό EV που έρχεται σε κουτί και κοστίζει 1.860 ευρώ.

Ο χρόνος παράδοσης και το κόστος του οχήματος είναι τα δύο χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει, καθώς είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας e-commerce Alibaba, η οποία υπόσχεται παράδοση μέσα σε περίπου 30 μέρες από την παραγγελία.

Το κινεζικό EV πρόκειται για το μικρότερο pick-up στον κόσμο, αφού ζυγίζει λίγο παραπάνω από 300 kg και έχει μήκος 3.500 mm, δηλαδή 346 mm λιγότερο από το Mitsubishi Mirage, που θεωρείται ένα ήδη εξαιρετικά compact όχημα.

Σύμφωνα με το Alibaba, το ChangLi Explorer φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 2 PS, ενώ η τελική του ταχύτητα κυμαίνεται από 35 έως 45 km/h, ανάλογα με τις συνθήκες. Τέσσερις μπαταρίες μολύβδου - οξέος χωρητικότητας 30 kWh είναι υπεύθυνες για την τροφοδότηση του κινητήρα, και προσφέρουν αυτονομία έως και 100 km. Μία πλήρης φόρτιση διαρκεί 7-10 ώρες.

Μόνο όταν το όχημα βγει από το κουτί στο οποίο κάνει το ταξίδι του από την Κίνα, καταλαβαίνει κανείς πόσο μικρό είναι στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα, η εταιρεία το έχει εξοπλίσει με τροχούς 12 ιντσών, ενώ πολλά από τα μέρη του είναι... συναρμολογούμενα. Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης πρέπει να τοποθετήσει τους πλαϊνούς καθρέπτες, ενώ ο καθρέπτης μέσα στην καμπίνα εφαρμόζει στο παρμπρίζ με τη βοήθεια μιας... βεντούζας! 

Στο εξοπλισμό θα βρει κανείς ηλεκτρικά παράθυρα, σύστημα κλιματισμού που αποτελείται από δύο ανεμιστήρες (!) και μία οθόνη -όχι αφής- για το infotainment system που παραδόξως υπάρχει στη σχετική λίστα.

Το όχημα είναι επίσης εξοπλισμένο με κάμερα οπισθοπορείας και LED φωτιστικά σώματα, ενώ μέσα στο «πακέτο» συμπεριλαμβάνεται μία σχάρα οροφής, ένα bull bar για την ενίσχυση του μπροστινού προφυλακτήρα και ένα roll cage, τα οποία φυσικά πρέπει να εγκαταστήσει ο ίδιος ο οδηγός, μετά την παράδοση του οχήματος.

Δυστυχώς, το πιθανότερο είναι ότι όποιος αποκτήσει το συγκεκριμένο pickup EV δε θα έχει τη δυνατότητα να το οδηγήσει στους δρόμους της πόλης και θα πρέπει να περιοριστεί στη χρήση εντός της ιδιοκτησίας του. Το μικροσκοπικό ChangLi Explorer μοιάζει λοιπόν περισσότερο με ένα ακριβό παιχνίδι, παρά για ένα όχημα που χρησιμεύει στις καθημερινές μετακινήσεις.

Δείτε το... unboxing του πιο μικρού pickup στον κόσμο: