Αυτό είναι το πιο φθηνό Mercedes-AMG που μπορείς να αποκτήσεις – Έχει και Sport mode (τιμή)


Το Mercedes-AMG E-Scooter ζυγίζει 14,7 kg, έχει αυτονομία έως 40 km και μπορεί να διπλωθεί για να χωρέσει στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου σας.

  • 23/5/2023

Στα χνάρια της Audi, της Porsche και της Fiat βαδίζει η Mercedes-AMG η οποία πριν από λίγες ώρες παρουσίασε με τη σειρά της το πρώτο ηλεκτρικό πατίνι στη γκάμα της το οποίο ανέπτυξε σε συνεργασία με την ελβετική εταιρεία Micro Mobility Systems AG.

Με αυτό τον τρόπο οι Γερμανοί δηλώνουν «παρών» στη μεγάλη αγορά των ηλεκτρικών scooters που τα τελευταία χρόνια έχει εκτοξευτεί, προσφέροντας μια οικονομική και οικολογική λύση μετακίνησης στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων.

Το Mercedes-AMG E-Scooter ζυγίζει 14,7 kg και μπορεί να διπλωθεί ώστε να χωράει στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου σας. Το χρώμα είναι αποκλειστικά μαύρο-ματ, το ύψος του τιμονιού είναι ρυθμιζόμενο ενώ η βάση πάνω στην οποία πατάει ο αναβάτης έχει αντιολισθητικό υλικό.

Η δύναμη του προέρχεται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 500 watt με το πατίνι να μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 20 km/h. Η μπαταρία των 9.6 Ah προσφέρει αυτονομία έως και 40 km στο Eco mode, ενώ για αυτούς που αγαπούν τη γρήγορη επιτάχυνση υπάρχει και το Sport mode το οποίο όμως περιορίζει την αυτονομία στα 25 km.

Ένα από τα στοιχεία που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το γκάζι του. Αντί για τη συνηθισμένη λαβή που ενεργοποιείται με τον αντίχειρα, στην περίπτωση του Mercedes-AMG E-Scooter υπάρχει περιστροφική λαβή που μπορεί εξασφαλίζει ακόμα περισσότερη διασκέδαση κατά την οδήγηση.

Παράλληλα υπάρχει συνδεσιμότητα με την εφαρμογή της Micro. Το ηλεκτρικό scooter χρησιμοποιεί Bluetooth για σύνδεση με smartphone το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί στην ειδική βάση που υπάρχει στο τιμόνι. Από εκεί ο οδηγός ελέγχει χρήσιμες πληροφορίες όπως την ταχύτητα, την απόσταση που έχει καλύψει, το σύστημα πλοήγησης ή τη στάθμη της μπαταρίας.

Η τιμή του ηλεκτρικού πατινοιύ στη Γερμανία είναι τα 1.400 ευρώ κάνοντάς το με διαφορά το πιο φθηνό Mercedes-AMG όχημα που μπορεί να αποκτήσει κανείς σήμερα.