Αυτό είναι το SSC SC-01, το κινεζικό EV σπορ αυτοκίνητο των 434 PS


Αυτό είναι το νέο πόνημα της Small Sports Car στην Κίνα, το «εθνικό σπορ αυτοκίνητο» της χώρας, με ηλεκτρική καρδιά κι απόδοση 434 PS.

  • 28/9/2022

Η SSC (Small Sports Car) είναι μία νέα start-up στην Κίνα που ασχολείται με την κατασκευή οχημάτων, και μπαίνει δυναμικά στον χώρο με το SC-01.

Πρόκειται για ένα σπορ αυτοκίνητο με ηλεκτροκινητήρα, που σε ό,τι αφορά τη σιλουέτα θυμίζει εξαιρετικά τη θρυλική Lancia Stratos.

Όταν -κατά την εταιρεία- το «εθνικό σπορ αυτοκίνητο» της χώρας, υπόσχεται «αγνή οδηγική απόλαυση» χάρη στο μέγεθος και το βάρος του.

Σε διαστάσεις, έχει μήκος 4085 χιλιοστά, πλάτος 1820 χιλιοστά και ύψος 1162 χιλιοστά, που το καθιστά αρκετά παρόμοιο με την Alpine A110, ενώ ζυγίζει μόλις 1300 κιλά, παρά το γεγονός ότι έχει ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες.

Μιλώντας για αυτό, το SC-01 διαθέτει από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, που συνδυαστικά απόδίδουν 434 PS, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h μέσα σε 3,9 δευτερόλεπτα.

Με το χαμηλό του βάρος σαν ατού, η SSC τονίζει πως το SC-01 έχει αυτονομία ως και 500 χιλιομέτρων ανά φόρτιση.

Μάλιστα, για την καλύτερη κατανομή του βάρους, οι μπαταρίες θα βρίσκονται σε στιλ 'skateboard' στο πάτωμα του αυτοκινήτου, αλλά μοιρασμένες εμπρός και πίσω, προσφέροντας πιο καλό χειρισμό στα πρότιμα άλλων, συμβατικών σπορ αυτοκινήτων.

Το μοντέλο θα μπει στην κυκλοφορία το 2023, και μόνο στην αγορά της Κίνας, καθώς ακόμα δεν είναι σαφές αν η SSC είναι διατεθειμένη να το εξάγει.