BMW XM: Οι Γερμανοί κάνουν tease το νέο τους SUV


Η BMW κάνει tease το νέο της SUV, το XM, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022.

  • ΦΩΤΟ: BMW
  • 10/9/2022

Η BMW XM δείχνει λίγα περισσότερα στοιχεία της, με την εταιρεία να κάνει tease το μπροστινό μέρος του οχήματος (κεντρική φώτο), που αναμένεται να αποκαλυφθεί σύντομα, ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Οι Γερμανοί κατασκευαστές έχουν επιλέξει μία φωτεινή γρίλια για το νέο μοντέλο της εμβληματικής σειράς M, το οποίο έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται σταδιακά. Καμία άλλη λεπτομέρεια δεν έχει αποκαλυφθεί, εκτός από τις spy photos του πρωτοτύπου που είχαν δημοσιευθεί πριν μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η BMW XM θα είναι ένα PHEV μοντέλο και θα φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα, που θα συνοδεύεται από τον διπλό τούρμπο V8 κινητήρα, χωρητικότητας 4,4 L, της BMW, και θα προσφέρει 673 PS δύναμης και 884 Nm ροπής, σε αντίθεση με τις επιδόσεις του πρωτοτύπου (760 PS). Συνοδεύοντας το υβριδικό κινητήριο σύνολο, η XM θα διαθέτει ένα σύστημα μετάδοσης ZF με 8 σχέσεις.

Η εταιρεία έχει αποκαλύψει ότι η BMW XM θα προσφέρει περίπου 50-80 km αυτονομίας, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τον ηλεκτρισμό, ενώ και μία λιγότερο ισχυρή έκδοση του μοντέλου θα είναι διαθέσιμη, και θα φέρει έναν 6κύλινδρο υβριδικό κινητήρα.

Η BMW έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει την παραγωγή της XM προς τα τέλη του 2022, όμως δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά πριν το 2023.