Cadillac Goddess: Η «θεά» επιστρέφει στο Celestiq EV (photos)


Μετά από 66 χρόνια, η Cadillac επαναφέρει το σύμβολο στυλ και πολυτέλειας από τη δεκαετία του '30, αυτή τη φορά στο καπό της Celestic EV: 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CADILLAC
  • 23/12/2022

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ξεκίνησαν να «στολίζουν» τα καπό των μοντέλων τους τη δεκαετία του '30, όποτε και τα διακοσμητικά έγιναν σύμβολο στυλ και πολυτέλειας, ενισχύοντας τη λάμψη των ήδη υπερπολυτελών αυτοκινήτων της εποχής.

Η Cadillac Goddess βρισκόταν στα καπό των οχημάτων της εταιρείας από το 1933 μέχρι το 1956, και κάνει την επιστροφή της το 2022, 66 χρόνια μετά την τελευταία της εμφάνιση. Η νέα Cadillac Celestiq επαναφέρει το εμβληματικό στολίδι στη ζωή, με τη «θεά» να πρωταγωνιστεί στο μπροστινό μέρος του οχήματος, στην επανασχεδιασμένη της μορφή.

Πίσω από τον σχεδιασμό της νέας Cadillac Goddess βρίσκεται ο Richard Wiquist, επιβλέπων σχεδιαστής της GM και γλύπτης, ο οποίος χρησιμοποίησε τη θεά του 1933, και λάξευσε το διακοσμητικό με το χέρι, διαμορφώνοντας το στυλιστικό μέλλον της Cadillac.

Η επιστροφή της Cadillac Goddess έρχεται με τους όρους της νέας εποχής. Το σχέδιο έχει προσαρμοστεί στις τάσεις του σήμερα. Μία Goddess βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του οχήματος, πάνω στο καπό, εκεί που ανήκε και στο παρελθόν, αλλά και μία ακόμα έχει πάρει τη θέση της πάνω σε μία μικρή επιγραφή, κοντά στην εσοχή φόρτισής του.

Η θέα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας εντοπίζεται και στο εσωτερικό, πάνω στον περιστροφικό επιλογέα για τον χειρισμό του συστήματος infotainment. Βρίσκεται εγκλεισμένη μέσα σε γυαλί και φωτίζεται, γεγονός που αναδεικνύει τη φινέτσα του σχεδιασμού της.

«Η Celestiq είναι η αρχή του μέλλοντος της Cadillac, εκφράζοντας την καλλιτεχνική καινοτομία που φέρνει η φίρμα στα πολυτελή ηλεκτρικά οχήματα της Cadillac», τόνισε ο Bryan Nesbitt, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος σχεδιασμού της Cadillac. «Θέλαμε η ναυαρχίδα των EV μας να ενσαρκώνει τη αξιόλογη κληρονομιά της εταιρείας με έναν πραγματικά ουσιαστικό τρόπο, με την Goddess να αντιπροσωπεύει το απόγειο της ιδιαίτερης δεξιοτεχνίας της Cadillac».