Citroen: Νέα περιορισμένη έκδοση My Ami Buggy (photos)


Το όχημα μικροκινητικότητας της Citroen θα κυκλοφορήσει σε άλλα 1.000 αντίγραφα, στην έκδοση My Ami Buggy.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 23/12/2022

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, η Citroen αποφάσισε να κάνει το δικό της χριστουγεννιάτικο δώρο στους φίλους της μικροκινητικότητας, ανακοινώνοντας το λανσάρισμα μιας νέας σειράς Ami.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «για να ανταποκριθεί στην επιτυχία της πρώτης έκδοσης, μια νέα περιορισμένη έκδοση 1.000 ‘My Ami Buggyθα προσφερθεί προς πώληση στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023. Τα αντίγραφα θα διανεμηθούν σε πολλές χώρες όπου διατίθεται το Ami».

Άλλωστε, τα 50 αντίγραφα του ηλεκτρικού microcar, τα οποία βγήκαν προς πώληση τον περασμένο Ιούνιο, εξαντλήθηκαν σε μόλις 18 λεπτά. Πλέον, η Citroen ξεκαθαρίζει ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Οι παραγγελίες θα ανοίξουν στο τέλος του πρώτου 3μήνου του 2023, με την εταιρεία να καλεί τους ενδιαφερόμενους να εγγραφούν σε συγκεκριμένο σύνδεσμο στο site της και να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να πληροφορηθούν την ακριβή μέρα που θα είναι εφικτή η παραγγελία. Οι πρώτες παραδόσεις εκτιμάται ότι θα γίνουν στο τέλος του επόμενου καλοκαιριού.

Η νέα έκδοση του «My Ami Buggy» θα είναι παραπλήσια με την αρχική, αλλά η Citroen υποστηρίζει ότι θα έχει και κάποιες εκπλήξεις, οι οποίες θα παρουσιαστούν πριν την ερχόμενη άνοιξη.

Στην ανακοίνωσή της, η Citroen αναδεικνύει τη συμβολή του microcar της «στον ενεργειακό μετασχηματισμό της νήσου Χάλκης στην Ελλάδα, κυρίως εξοπλίζοντας την αστυνομία και το λιμενικό».

Το αμιγώς ηλεκτρικό Ami κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα τέλη του 2020 και έκτοτε έχει σημειώσει περισσότερες από 30.000 πωλήσεις σε 9 χώρες. Με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 5,5 kWh, η οποία φορτίζει σε περίπου 4 ώρες και έχει δεχθεί βελτιώσεις πριν από 2 μήνες σύμφωνα με τη Citroen, έχει αυτονομία περίπου 70 km και μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες μέχρι 45 km/h.

Εκτός από το My Ami Buggy, το microcar της γαλλικής εταιρείας είναι διαθέσιμο σε αρκετές εκδόσεις: My Ami Colour (Grey, Orange & White), My Ami Pop, My Ami Tonic, αλλά και ως επαγγελματικό My Ami Cargo!