CUPRA: Εικονικό DarkRebel concept car και UrbanRebel crossover για το 2025 (video-photos)


Η ηλεκτρική «επίθεση» της CUPRA επεκτείνεται και στο Metaverse, ετοιμάζοντας, παράλληλα, το λανσάρισμα του crossover των 25.000 ευρώ.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΤΕΚΗΣ - ΦΩΤΟ: CUPRA
  • 22/4/2023

Η εκδήλωση «Exponential Impulse», που διοργάνωσε η CUPRA στο Βερολίνο το βράδυ της Παρασκευής (21/4), παρουσία του «Car and Driver», είχε ως επίκεντρο την παρουσίαση του ολοκαίνουριου Tavascan.

Ωστόσο, παράλληλα με το πρώτο ηλεκτρικό SUV coupe τους, οι Ισπανοί αποκάλυψαν, με ψηφιακή απεικόνιση και το DarkRebel, ένα concept sports car το οποίο προς το παρόν «πρωταγωνιστεί» στο Metahype, το δικό τους εικονικό νησί στο Metaverse.

«Μετά από πέντε χρόνια οικοδόμησης της CUPRA σε ένα σημερινό κόσμο, είναι καιρός να σκεφτούμε το επόμενο βήμα. Το επόμενο όνειρό μας. Το CUPRA DarkRebel είναι η απόλυτη ερμηνεία του οράματός μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο CEO της φίρμας, Wayne Griffiths.

Το DarkRebel δεν έχει φυσική υπόσταση, τουλάχιστον προς το παρόν και η εμφάνισή του στην εκδήλωση έγινε με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας. Ωστόσο, αργότερα θα υπάρξει και «κανονική» έκδοση, αφού πρώτα συγκεντρωθούν όλες οι διαμορφώσεις που θα προκύψουν, με τη βοήθεια των χρηστών του εικονικού κόσμου.

Άλλωστε, η τρέχουσα σχεδίασή του προέκυψε από το εικονικό εργαστήριο της CUPRA, το Hyper Configurator. Έτσι, έχει το πλεονέκτημα ότι υπερβαίνει τους περιορισμούς που θέτει η ύλη και επεκτείνεται στο άυλο, διαμορφώνοντας μια ακόμα πιο δυνατή εμπειρία.

Στο Hyper Configurator οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν σε διαφορετικά εικονικά περιβάλλοντα και να πειραματιστούν για να δημιουργήσουν χρώματα, υλικά και φινιρίσματα με εξαιρετικά αποτελέσματα. Έτσι μπορούν να προκύψουν διάφορες εκδόσεις του concept car, τις οποίες η εταιρεία θα λάβει υπόψιν της για τον τελικό σχεδιασμό του φυσικού μοντέλου, το οποίο, όπως δεσμεύθηκε, θα παρουσιαστεί στο άμεσο μέλλον.

Το εικονικό DarkRebel που παρουσιάστηκε χαρακτηρίζεται από τις έντονες γραμμές και τις σπορ αναλογίες, οι οποίες συνδυάζονται με μια αρχιτεκτονική shooting brake. Το εμπρός μέρος είναι ριζοσπαστικό, με μακρύ καπό σε σχήμα βέλους που παρέχει τη μέγιστη αίσθηση ταχύτητας. Ως αποτέλεσμα, η καμπίνα έχει μεταφερθεί προς τα πίσω, προκειμένου να υπάρξουν οι επιθυμητές αναλογίες στο αμάξωμα.

Η τριγωνική φωτεινή επιγραφή, το σύμβολο της μάρκας, προκύπτει από μία νέα προσέγγιση η οποία «αναδύεται» από το αμάξωμα, ενώ η «σπονδυλική στήλη» που συναντάται στο Tavascan, όπως την αναφέρει η CUPRA, κάνει την εμφάνισή της και εδώ, συνδέοντας το εμπρός με το πίσω μέρος, δημιουργώντας την αίσθηση του «σκελετού» για το ηλεκτρικό sports car.

Με bucket καθίσματα, αλλά και τιμόνι και επιλογέα που έχουν σαφή επίδραση από τον κόσμο του gaming, το DarkRebel είναι ένα όχημα προσανατολισμένο στον οδηγό και δίνει βάση στη μεταξύ τους σύνδεση.

Το CUPRA UrbanRebel έρχεται το 2025

Επιστρέφοντας στο σημερινό, πραγματικό κόσμο, στην «Exponential Impulse» εκτέθηκε και το CUPRA UrbanRebel. Πρόκειται για το ηλεκτρικό crossover με αστικό χαρακτήρα, που θα είναι διαθέσιμο από το 2025 με τιμή για την ευρωπαϊκή αγορά στα 25.000 ευρώ.

Η σχεδίαση του είναι εντυπωσιακή, βασισμένη στην πλατφόρμα MEB Small του ομίλου Volkswagen. Με μήκος 4.003 mm, ενσωματώνει προηγμένα ανακυκλωμένα πολυμερή και υλικά βιολογικής βάσης, με στόχο να είναι ένα όχημα πολύ φιλικό προς το περιβάλλον.

Η ελαφριά του σχεδίαση, σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα 226 PS κάνουν εφικτή την επιτάχυνση από 0-100 km/h σε 6,9 sec. με αυτονομία έως 440 km (στην έκδοση range). Περισσότερες λεπτομέρειες για τη χωρητικότητα της μπαταρίας και τις εκδόσεις που θα έχει, δεν έγιναν γνωστές.

«Το UrbanRebel είναι κάτι περισσότερο από ένα αυτοκίνητο για εμάς. Αυτό είναι το μοντέλο που θα ‘εκδημοκρατίσει’ την αστική ηλεκτρική κινητικότητα. Προσβάσιμο και βιώσιμο, αυτή θα είναι η είσοδος της επόμενης γενιάς στη γκάμα μας», δήλωσε ο Wayne Griffiths κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Μέχρι στιγμής είχαμε δει την concept εκδοχή του UrbanRebel, η οποία παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2021, ενώ στις αρχές του 2023 συμμετείχε στο Race of Champions 2023, που έγινε στο Pite Havsbad της βόρειας Σουηδίας, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο.