Δείτε LIVE την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού Abarth (video)


Το «Abarth New 500», όπως είναι η επίσημη ονομασία του μοντέλου, αποκαλύπτεται στην παγκόσμια αγορά. Δείτε την παρουσίαση σε live streaming.

  • 22/11/2022

Η αναμονή φτάνει στο τέλος της. Σε λίγες ώρες - συγκεκριμένα στις 15:00 - η Abarth γυρίζει σελίδα στην ιστορία της, παρουσιάζοντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, το «Abarth New 500».

Μπορεί στις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες να έμοιαζε αρκετά με το ηλεκτρικό FIAT 500, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι δε θα έχει καμία σχέση μαζί του. Όχι μόνο από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, έστω και αν αυτά δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά και εμφάνισης.

Άλλωστε, ο CEO της εταιρείας, Olivier Francois, είχε ξεκαθαρίσει ότι αν και ηλεκτρικό, το EV θα διατηρεί πλήρως τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του «Σκορπιού», επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται απλά να αντικατασταθεί το κινητήριο σύνολο, αλλά θα επέλθει μια σειρά αλλαγών που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων νέα φρένα και διαφορετικό κιβώτιο.

Ήδη η Abarth είχε ζητήσει τη βοήθεια των φίλων του brand, προκειμένου να επιλέξει το σύστημα ηχητικής ειδοποίησης που πρέπει να φέρει το EV, όπως κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, για να ειδοποιεί τους πεζούς και άλλα ελαφρά οχήματα (όπως τα ηλεκτρικά πατίνια) για την παρουσία του.

Πριν από δύο εβδομάδες επιβεβαιώθηκε η ημερομηνία της παρουσίασής του και δύο ημέρες μετά, διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του, τόσο από teaser του brand, όσο και από φωτογράφο. Ο lime φωσφοριζέ χρωματισμός, σε συνδυασμό με τους μαύρους καθρέφτες και τις λευκές λεπτομέρειες, δίνει μια πολύ όμορφη εικόνα στο ηλεκτρικό Abarth, που διατηρεί την «αγριεμένη» όψη.

Άλλωστε, η Abarth το λανσάρει με το σλόγκαν «MORE ABARTH THAN EVER», διαλύοντας κάθε αμφιβολία για το χαρακτήρα που θα έχει. Αναδεικνύοντας, παράλληλα, την ηλεκτρική του υπόσταση, με τα γράμματα EV στην τελευταία λέξη να έχουν διαφορετικό χρώμα από τα υπόλοιπα.

Παρακολουθείστε σε live streaming, στις 15:00, την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού Abarth στο video που ακολουθεί: