Δείτε την ηλεκτρική Porsche Boxster να κάνει... ήσυχους γύρους στο Nurburgring (video)


Η Porsche βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για την αμιγώς ηλεκτρική Boxster, η οποία εθεάθη να κάνει δοκιμές στην πίστα του Nurburgring.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CarSpyMedia - YouTube
  • 7/5/2023

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι η Porsche ετοιμάζει μία 100% ηλεκτρική 718 Boxster, αφού το επερχόμενο μοντέλο των Γερμανών έχει πρωταγωνιστήσει πολλές φορές σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες και video.

Η τελευταία «έξοδος» της Boxster έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, όποτε κι εθεάθη να κάνει δοκιμές στις ακραίες συνθήκες του Αρκτικού Κύκλου. Τώρα, το αμιγώς ηλεκτρικό δημιούργημα της Porsche κάνει μία πιο «παραδοσιακή» επιλογή αναφορικά με την τοποθεσία των δοκιμών, με την Boxster να παίρνει τα βουνά και να κατακτά τη θρυλική πίστα του Nurburgring.

Το μοντέλο φέρει μία ψεύτικη εξάτμιση στο πίσω μέρος, κάτι που μπερδεύει, αν παραλείψει κανείς τη θύρα φόρτισης που φέρει πάνω από την πινακίδα κυκλοφορίας. Αυτή η διάταξη έχει κάνει την εμφάνισή της σε προηγούμενο φωτογραφικό υλικό, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για EV.

Η Boxster φόρεσε το κλασικό μαύρο καμουφλάζ της Porsche, κρύβοντας έτσι το μπροστινό και το πίσω μέρος, όπως και τα φωτιστικά σώματα του οχήματος. Αυτό που δεν καμουφλάρεται εύκολα είναι το αιχμηρό λουκ του μοντέλου, οι καθαρές και κομψές γραμμές του κι η ηλεκτρική του ταυτότητα, όπως προαναφέρθηκε.

Η Porsche δεν έχει αποκαλύψει καμία λεπτομέρεια για το εσωτερικό του νέου της δημιουργήματος. Θα έλεγε κανείς ότι είναι ακόμα νωρίς για περαιτέρω αποκαλύψεις, αφού η νέα, ηλεκτρική Boxster θα κάνει το ντεμπούτο της το 2025, όμως αναμένεται να εξοπλιστεί με αρκετές οθόνες και τεχνολογικά συστήματα

Όσο για τη μονάδα ισχύος, η Porsche είναι κι εκεί ιδιαίτερα λακωνική. Ενδέχεται να «κουβαλά» έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα, με την ισχύ να βρίσκεται στους πίσω τροχούς. Αργότερα πρόκειται να κυκλοφορήσει ακόμα μία έκδοση, αυτή τη φορά με δύο ηλεκτροκινητήρες και την κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Έχει επιβεβαιωθεί ότι η Porsche θα φέρει μία νέα πλατφόρμα σχεδιασμένη αποκλειστικά για τα μικρότερα μοντέλα της, κι η 718 θα χρησιμοποιεί ακριβώς αυτή. Αναμένεται να χρησιμοποιηθεί υλισμικό από την ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα PPE, στην οποία θα βασίζεται η ηλεκτρική Macan και το Audi Q6 E-Tron, αφού η πλατφόρμα αποτελεί σύμπραξη της Porsche και της Audi.

Δείτε το video: