Δείτε την Pininfarina Battista των 1.900 PS να «διαλύει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο (video)


Αν νομίζετε ότι η προσπάθεια για επίτευξη παγκόσμιου ρεκόρ ταχύτητας είναι «απλή υπόθεση», δεν έχετε παρά να δείτε το συγκεκριμένο video.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Autocar India - YouTube
  • 28/3/2023

Τον προηγούμενο μήνα, η Pininfarina Battista κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ στο 400άρι, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και «κατατροπώνοντας» τον προκάτοχο του ρεκόρ, Rimac Nevera. Το ρεκόρ επετεύχθη στις εγκαταστάσεις της NATRAX στο Madhya Pradesh της Ινδίας.

Ένας δημοσιογράφος του ινδικού Autocar οδήγησε το ηλεκτρικό hypercar των 1.900 PS στην κορυφή του πίνακα με τους ταχύτερους χρόνους στον κόσμο της αυτοκίνησης. Το προηγούμενο ρεκόρ, του Nevera, ήταν 8,58 sec, με την Battista να πετυχαίνει επίδοση 8,55 sec.

Αυτό δεν ήταν το μόνο ρεκόρ που έσπασε η Pininfarina Battista, αφού και στα 0-300 km/h πρώτευσε, κάνοντας την κορυφαία επίδοση στα 10,49 sec, αλλά κι έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας στην Ινδία, φτάνοντας στα 358 km/h σε μία από τις προσπάθειές της. Τώρα, το Autocar India δημοσίευσε ένα συνοδευτικό video, το οποίο αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τα κατορθώματα του πανίσχυρου μοντέλου στην πίστα NATRAX.

Στο συγκεκριμένο video, ο εν λόγω δημοσιογράφος του ινδικού μέσου, Hormazd Sorabjee, καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, πριν πάρει τα ηνία η δημοσιογράφος Renuka Kirpalani, για να γίνει μία από τις ταχύτερες γυναίκες της Ινδίας.

Η επιλογή της νοτιοασιατικής χώρας δεν είναι τυχαία, αφού η Automobili Pininfarina μπορεί να είναι ιταλική, όμως ανήκει στον όμιλο Mahindra, ο οποίος έχει τις ρίζες του στην Ινδία. Η ινδική εταιρεία αγόρασε την Pininfarina SpA το 2015 κι αμέσως ξεκίνησε να σχεδιάζει την κυκλοφορία του πρώτου της ηλεκτρικού hypercar.

Οι πρώτες παραδόσεις του ταχύτατου μοντέλου ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, με το κόστος του να ξεκινά από τα 2 εκατ. ευρώ.

Δείτε το σχετικό βίντεο: