Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες του Abarth 500e (photos)


O "Σκορπιός" ετοιμάζεται για να μπει στην... πρίζα, με το πρώτο Abarth 500e να βρίσκεται στα τελευταία στάδια των δοκιμών. Δείτε τις φωτογραφίες που διέρρευσαν.

  • 2/5/2022

Είναι γνωστή εδώ και καιρό η πρόθεση της Abarth να ξεκινήσει το "ταξίδι" της στην εποχή της ηλεκτροκίνησης παρουσιάζοντας το πρώτο EV με σήμα τον Σκορπιό. Μάλιστα η αποκάλυψη έγινε πρόσφατα από τον CEO της FIAT Automobiles Olivier Francoisο οποίος επιβεβαίωσε μιλώντας στο Autocar ότι μέσα στο 2023 θα κυκλοφορήσει στην αγορά η νέα πρόταση.

«Πριν από ενάμιση χρόνο είχα πει ότι θα είναι αρκετά δύσκολο να παρουσιάσουμε μια Abarth έκδοση του Fiat 500e αλλά τα καλά νέα είναι ότι δουλεύουμε ήδη πάνω σε αυτό και είναι πραγματικά πολύ γρήγορο» ήταν τα λόγια του. Πλέον έρχεται ο γνωστός για τις αποκαλύψεις του λογαριασμό τους στο Facebook Walter Vayr για να μας δείξει τις πρώτες εικόνες από το πρωτότυπο πάνω στο οποίο δουλεύουν οι Ιταλοί.

Όλα τα εξωτερικά στοιχεία του αυτοκινήτου δείχνουν ένα κλασικό 500e όπου απουσιάζουν οι αναφορές στην Abarth. Ένα χαρτί όμως που βρίσκεται στο πίσω δεξί τζάμι και γράφει «332 BEV ABARTH M 001» δείχνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για το πρώτο πρωτότυπο πάνω στο οποίο πραγματοποιούνται οι δοκιμές.

Λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου ηλεκτρικού Abarth δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Αυτό που προκύπτει πάντως μέσα από τις φωτογραφίες είναι ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται στα τελικά στάδια των δοκιμών και σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα αναφορικά με τις επιδόσεις αλλά και την αυτονομία του.

Πηγή: Walter Vayr