Δείτε το KIA EV6 GT να πηγαίνει με το πλάι στο Nurburgring (video)


H «Πράσινη Κόλαση» δεν είναι μόνο για τα supercars, αλλά και για εντυπωσιακά γρήγορα EV crossovers, όπως το KIA EV6 GT των 585 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 10/1/2023

Η αλήθεια είναι ότι οι παραδοσιακοί petrolheads δεν μπορούν να «χωνέψουν» το συνδυασμό αγωνιστικής οδήγησης και ηλεκτροκίνησης. Όχι μόνο λόγω της απουσίας του απολαυστικού ήχου ενός θερμικού κινητήρα (πολλών κυλίνδρων) στις υψηλές στροφές, αλλά και της εν γένει οδηγικής απόλαυσης.

Ωστόσο, οι εποχές περνούν και ο εξηλεκτρισμός των μοντέλων περνά σιγά-σιγά και σε αυτά των επιδόσεων, τα οποία «εμπλουτίζονται» με την εμφάνιση νέων, αμιγώς ηλεκτρικών, αυτοκινήτων.

Ένα εξ’ αυτών είναι και το KIA EV6 GT, το EV crossover που αποδίδει ισχύ 585 PS και ροπή 740 Nm, με αποτέλεσμα να επιταχύνει από 0-100 km/h σε μόλις 3,5 sec. έχοντας τελική ταχύτητα 260 km/h.

Μάλιστα, το EV6 GT διαθέτει και drift mode, τις αρετές του οποίου επέδειξε στην πίστα του Nurburgring, σε video που δημοσίευσε το κανάλι L’argus του YouTube. Η «Πράσινη Κόλαση» είχε αρκετή κίνηση, αλλά αυτό δεν απέτρεψε τον οδηγό του τετρακίνητου EV6 να φτάσει μέχρι και τα 245 km/h, αλλά και να κινηθεί σε αρκετές περιπτώσεις με το πλάι.

Άλλωστε, έχουμε δει μια σειρά από ηλεκτρικά supercars να κινούνται με εντυπωσιακούς ρυθμούς στη συγκεκριμένη πίστα, όπως η Porsche Taycan Turbo S, που είναι πλέον το ταχύτερο EV παραγωγής

Απολαύστε τη διαδρομή από την on-board κάμερα