Δείτε το πρωτότυπο Polestar 5 των 884 PS στο Goodwood (Video)


H Polestar παρουσίασε το πρωτότυπο Polestar 5 στο «Goodwood Festival of Speed», δείχνοντας για πρώτη φορά στο κοινό το αυτοκίνητο που αναμένεται να ανταγωνίζεται την Porsche Taycan.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 23/6/2022

Η δημιουργία του Polestar 5 ανακοινώθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, όμως το νέο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία παραγωγής πριν το 2024, όπως ανακοινώνουν τα στελέχη της.

Παρόλα αυτά, η Polestar επέλεξε το φετινό «Goodwood Festival of Speed» για να παρουσιάσει ένα από τα πρωτότυπα που εξελίσσει. Το αυτοκίνητο διαθέτει έντονο καμουφλάζ στο αμάξωμά του και δεν είναι ευδιάκριτες λεπτομέρειες αυτού. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το Polestar 5 βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα που έχουν εξελίξει και οι άνθρωποι της εταιρείας και η οποία είναι η πρώτη που έχουν δημιουργήσει αποκλειστικά για τα νέα μοντέλα τους. Είναι αλουμινένια και έχει αρχιτεκτονική 800 Volt ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν το βάρος του οχήματος και να επωφελείται από τη μικρότερη απώλεια ενέργειας κατά τη φόρτιση.

Όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, το Polestar 5 θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 844 PS και μέγιστης συνδυαζόμενης ροπής 900 Nm. Αυτοί θα τροφοδοτούνται από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 103 kWh. Το νέο μοντέλο αναμένεται να είναι εμπορικός ανταγωνιστής τόσο της Porsche Taycan όσο και του Audi Q6 E-Tron.

Παρακάτω, μπορούμε να δούμε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία από την παρουσία του Polestar στο Goodwood.