Διαρροή: Η Lanzandor μάς δείχνει το ηλεκτρικό μέλλον της Lamborghini (photos)


Λίγες ώρες πριν την επίσημη αποκάλυψή της, οι πρώτες εικόνες της Lamborghini Lanzandor διέρρευσαν και έδωσαν μια πρώτη γεύση του τι περιμένουμε από την ιταλική φίρμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Actu Auto - Instagram
  • 18/8/2023

Η Lamborghini είναι σχεδόν έτοιμη να κάνει το πρώτο της βήμα προς τον ηλεκτρισμό. Το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο αναμένεται να καταφτάσει στις εκθέσεις της το 2028, όπως έχει ήδη επιβεβαιωθεί εδώ και αρκετό καιρό. Τα νέα είχαν έρθει τον περασμένο Απρίλιο από τα χείλη του ίδιου του CEO της εταιρείας, Stephan Winkelmann, ο οποίος είχε μάλιστα αποκαλύψει ότι το μοντέλο θα είναι ένα grand tourer με διάταξη 2 συν 2.

Πριν λίγες μέρες, η Lamborghini ανακοίνωσε τον ερχομό ενός «νέου και συναρπαστικού» μοντέλου, το οποίο θα είναι στην πραγματικότητα το πρωτότυπο του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Παρόλο που η επίσημη πρεμιέρα του είχε προγραμματιστεί για τις 18 Αυγούστου στο Monterey της Καλιφόρνια, (19 για την Ελλάδα, λόγω διαφοράς ώρας), οι πρώτες, άκρως αποκαλυπτικές φωτογραφίες του μοντέλου, όπως κι οι πρώτες πληροφορίες, έχουν ήδη διαρρεύσει.

Η διαρροή ήρθε μέσω Instagram, και πιο συγκεκριμένα από τον χρήστη Actu Auto, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της Lamborghini Lanzandor, όπως κι ονομάζεται το όχημα. Πρόκειται, όπως είχε ήδη πει ο Winkelmann, για ένα grand tourer με διάταξη 2 συν 2 στην καμπίνα του, που έχει στυλιστικές επιρροές από την Urus και τη Sian.

Στο εσωτερικό, έχουν τοποθετηθεί δύο οθόνες: μία στον πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι, και μία για τον χειρισμό του συστήματος infotainment στη μεριά του συνοδηγού. Ο επιλογέας ταχυτήτων, όπως και το κουμπί εκκίνησης, βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα. Η καμπίνα έχει διάταξη 2 συν 2, με τα καθίσματα να είναι bucket, ενώ οι πίσω θέσεις διπλώνουν, αυξάνοντας τον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος.

Η Lamborghini θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για την Lanzandor σε λίγες ώρες.