Διέρρευσαν οι φωτογραφίες του νέου, μικρού Tesla – Το «easter egg» που το πρόδωσε (video)


Η Tesla διέρρευσε το Tesla Model 2 μέσω video της, την ίδια ώρα που οι φωτογραφίες του μοντέλου κάνουν «βόλτες» σε κορεατικές ιστοσελίδες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TESLA
  • 24/2/2023

Ο Elon Musk έχει επιβεβαιώσει εδώ και αρκετό καιρό ότι μία νέα πλατφόρμα βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία μάλιστα αναμένεται να φιλοξενήσει το πιο οικονομικό μοντέλο που θα έχει λανσάρει η εταιρεία στα 20 χρόνια ύπαρξής της.

Λιγοστά στοιχεία είχαν γίνει γνωστά για τη νέα πλατφόρμα, και κατ' επέκταση, το νέο μοντέλο. Το κόστος του δε θα ξεπερνά τα 25.000 ευρώ, το μέγεθός του θα είναι αυτό ενός compact crossover, κι έχει λάβει την ονομασία Model 2, χωρίς βέβαια αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Σε ένα live της στο κανάλι της στο YouTube, η Tesla εγκαινίασε τις νεές της κεντρικές εγκαταστάσεις στο Palo Alto της Καλιφόρνια. Πριν το κυρίως θέαμα, το οποίο ήταν μία παρουσίαση, με τον Elon Musk να καταλαμβάνει την κεντρική σκηνή του event, το video δείχνει τα επιτεύγματα της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων μερικών σκίτσων, τα οποία φαίνεται να αποκαλύπτουν και μέρος του εν λόγω μοντέλου.

Το σχέδιο φαίνεται να είναι αρκετά πρόσφατο, αφού οι στυλιστικές γραμμές είναι μοντέρνες και ακολουθούν τις σχεδιαστικές γλώσσες που προτιμώνται σήμερα. Πρόκειται για ένα όχημα με αμάξωμα hatchback, το οποίο φυσικά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της b.

Στα σχέδια του οχήματος μοιάζουν αρκετά με το στυλ του αυτοκινήτου που εμφανίστηκε στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο κορεάτικο μέσο Autospy, το οποίο αποτελεί μία μίξη Tesla και Mazda CX-30. Αυτό βέβαια, περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, καθώς θα ήταν αρκετά παράξενο, η Tesla να έχει χρησιμοποιήσει αμάξωμα της Mazda για δικό της μοντέλο, ακόμα κι αν πρόκειται για δοκιμές. Αν από την άλλη, πρόκειται για ένα νέο εγχείρημα των Ιαπώνων, γιατί έχουν χρησιμοποιηθεί τα χαρακτηριστικά μπροστινά φανάρια της Tesla; Is this a crossover episode?

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι το πολυαναμενόμενο Tesla Model 2 έρχεται να ταράξει τα νερά στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι εγχώριοι κατασκευαστές σίγουρα δε θα θεωρήσουν την άφιξή του, θετική για την πορεία των δικών τους προϊόντων, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποτελεί ένα εξαιρετικά φθηνό μοντέλο -για τα δεδομένα της αγοράς των EV- προσφέροντας αυτονομία που θα ξεπερνά τα 400 km με μία πλήρη φόρτιση.

Δείτε το "leak" της Tesla: