Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες από το facelift του Tesla Model 3 (photos)


Το Tesla Model 3 ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη facelift έκδοσή του και οι πρώτες λήψεις του ανασχεδιασμένου μοντέλου έχουν ήδη διαρρεύσει μέσω του Reddit.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: R/TESLAMOTORS - Reddit
  • 14/4/2023

Ο κόσμος του διαδικτύου είναι ιδιαίτερα βοηθητικός, όσον αφορά τις διαρροές νέων μοντέλων και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που μοιράζεται ο κάθε χρήστης που τυγχάνει να συναντήσει ένα από αυτά. Μία τέτοια περίπτωση είναι και η συγκεκριμένη φωτογραφία που διέρρευσε μέσω Reddit, η οποία παρουσιάζει το Tesla Model 3 με ένα ριζικά αλλαγμένο μπροστινό μέρος.

Φαίνεται ότι το 'Project Highland' είναι ίσως πιο κοντά απ' ό,τι πιστεύαμε, όμως κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει για την αυθεντικότητα της φωτογραφίας. Η μοναδική λήψη του οχήματος έγινε σε άγνωστη τοποθεσία, που μοιάζει με κάποιου είδους αποθήκη, και φυσικά αμέσως έγινε viral στο Reddit.

Πολλοί χρήστες εξέφρασαν τη δυσπιστία τους για το κατά πόσο πρόκειται για το Project Highland, ή κάποιο ιδιωτικό πρότζεκτ, όμως το μοντέλο έχει δεχτεί ένα αρκετά μεγάλο εύρος τροποποιήσεων, κι έτσι όλα δείχνουν προς το πρώτο ενδεχόμενο.

Το Tesla Model 3 της φωτογραφίας έχει μία νέα μάσκα, με τα ανανεωμένα φανάρια LED να το φέρνουν πιο κοντά στο Model S/X, όσον αφορά τη σχεδιαστική φιλοσοφία. Ο προφυλακτήρας φέρει πιο καθαρές γραμμές, ενώ κι η εισαγωγή αέρα έχει σμικρυνθεί ελάχιστα, με τα φτερά και το καπό να έχουν επίσης επιδεχτεί αλλαγών. Συνολικά, το μπροστινό μέρος έχει αποκτήσει μία πιο καθαρή κι απλουστευμένη εμφάνιση.

Το εσωτερικό δε φαίνεται σχεδόν καθόλου, αφού το μεγαλύτερο μέρος του παρμπρίζ είναι καλυμμένο, όμως ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στη μεριά του οδηγού «προδίδει» αλλαγές και στην καμπίνα του νέου μοντέλου. Πιο συγκεκριμένα, ένα εξόγκωμα μπροστά από το τιμόνι υποδεικνύει ότι έρχεται νέα διάταξη για το ταμπλό του μοντέλου, μαζί με μία πληθώρα από τεχνολογικές αναβαθμίσεις, όπως έχει υποσχεθεί η ίδια η εταιρεία.

Σύμφωνα με την Tesla, το νέο Model 3 θα βελτιστοποιήσει ακόμα περισσότερο τη γραμμή παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού θα αποτελείται από λιγότερα μέρη, μειώνοντας έτσι, τόσο το κόστος, όσο και τον χρόνο παραγωγής του.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2023 στα εργοστάσια της Tesla στη Σανγκάη και την Καλιφόρνια, ενώ το ανανεωμένο Model Y, με την κωδική ονομασία Project Jupiter, θα μπει στην παραγωγή τον Οκτώβριο του 2024.