Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi


Όλα δείχνουν ότι η Xiaomi βρίσκεται ένα βήμα πριν την πλήρη αποκάλυψη του πρώτου της EV και πλέον το... μπαλάκι είναι στην πλευρά της Apple για να παρουσιάσει τη δική της πρόταση. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: WEIBO
  • 30/1/2023

Πολλές είναι οι εταιρείες που στοχεύουν να στραφούν από την τεχνολογία στην αυτοκινητοβιομηχανία, θέλοντας να εδραιωθούν στο χώρο του ηλεκτρισμού της αυτοκίνησης. Η Apple πασχίζει εδώ και καιρό να κατασκευάσει το πρώτο της EV, με τις αναβολές των προθεσμιών να είναι συνεχείς, και τα προβλήματα να μη σταματούν ποτέ. Από την άλλη, η Sony φαίνεται να έχει βρει ένα λιγότερο δύσβατο μονοπάτι, αφού επισύναψε μία συνεργασία με την Honda, που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Στον «χορό» μπαίνει και η Xiaomi, η οποία εξελίσσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το 2021, όποτε και δημιούργησε επισήμως το τμήμα σχεδιασμού και παραγωγής οχημάτων ονόματι Xiaomi Automobile Technology, έχοντας μάλιστα θέσει ένα πλάνο για την επένδυση 8,5 δις ευρώ για την κατασκευή του μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Η εξαγορά της εταιρείας Deepmotion Tech, το 2021, ώθησε την Xiaomi στη δημιουργία της πρώτης της μονάδας παραγωγής οχημάτων, με το πρωτότυπο του μοντέλου να κάνει την εμφάνισή του το περασμένο καλοκαίρι.

Τώρα, το σχέδιο αυτό μοιάζει να βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην υλοποίησή του, αφού κυκλοφόρησαν ήδη οι πρώτες εικόνες του κινεζικού EV. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Car News China, το ηλεκτρικό sedan με την κωδική ονομασία MS11 θα αποκαλυφθεί μέσα στο 2024, και θα ονομάζεται επίσημα Modena.

Οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως μέσω διαφόρων κινεζικών μέσων και social media, όπως το Weibo, είναι αρκετά ευκρινείς και παρουσιάζουν το πραγματικό όχημα, κι όχι rendering αυτού. Έχουν τραβηχτεί πιθανώς από εικόνα σε κάποια οθόνη υπολογιστή, και δείχνουν με λεπτομέρεια κάθε πλευρά του μοντέλου, ακόμα και τους τροχούς, που φέρουν το χαρακτηριστικό σήμα «Mi» της Xiaomi.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κομψό όχημα που συνδυάζει στοιχεία από coupe και sportback, υιοθετώντας μία αρκετά γνώριμη σιλουέτα, τουλάχιστον για τα δεδομένα των τάσεων του σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η επιρροή του ευρωπαϊκού δρόμου είναι εμφανής, αφού το όχημα είναι φανερά επηρεασμένο από τις σχεδιαστικές γραμμές κάποιου μοντέλου της McLaren, στο μπροστινό μέρος, και της Aston Martin DBS στο πίσω μέρος. Πολλοί χρήστες των κινεζικών social media παρομοιάζουν τη μάσκα του MS11 με αυτή του Nio ET5.

Κανένα στοιχείο δεν έχει γίνει γνωστό για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, όμως το ίδιο κινεζικό μέσο αναφέρει ότι θα φέρει μπαταρίες της BYD και της CATL, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι παραγωγής της ιδίας της Xiaomi. Η αυτόνομη οδηγήση θα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ενώ το MS11 θα διαθέτει μία ευρεία γκάμα από τεχνολογικές προσθήκες, όπως αναμένεται, αφού μιλάμε για μία εταιρεία που επικεντρώνεται στον τομέα της τεχνολογίας.