Dongfeng EV Nano Box: Το κινεζικό "ξαδερφάκι" του Dacia Spring κοστίζει 10.000€ (photos)


Η  Dongfeng δημιούργησε ένα μικρό ηλεκτρικό SUV που θυμίζει Dacia Spring και μέσα σε 24 ώρες συγκέντρωσε 10.000 προπαραγγελίες!

  • 22/7/2022

Το Dacia Spring έχει εμπνεύσει πολλές εταιρείες να κατασκευάσουν μικρότερα και πιο προσιτά ηλεκτρικά οχήματα, με πιο πρόσφατη τη Hyundai, η οποία θα προχωρήσει τα επόμενα χρόνια σε αντικατάσταση του i10 μοντέλου της, με ένα EV ίδιου μεγέθους και χαρακτηριστικών.

Η Κινεζική Dongfeng έρχεται να προστεθεί σε αυτή τη λίστα, καθώς, υπό το πρίσμα του ομίλου Renault στον οποίο ανήκει, όπως και η Dacia, δημιούργησε ένα μικρότερο ηλεκτρικό SUV, που είναι βασισμένο, και μοιάζει πολύ, με το Spring, αλλά και με το Renault City K-ZE.

Η Dongfeng είχε αναλάβει στο παρελθόν την κατασκευή του Renault City K-ZE στην Κίνα, όπως και πολλά άλλα οχήματα της εταιρείας: Aeolus EX1, Fengxing T1, Fengguang E1, και Venucia e30. Το Dongfeng Nano Box έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια, φέροντας σύγχρονο design και ένα ολοκαίνουργιο λουκ στο εσωτερικό του.

Εξωτερικά, το Nano Box μοιάζει πολύ με το Renault City K-ZE, καθώς η Dongfeng έχει χρησιμοποιήσει αρκετά μέρη του γαλλικού SUV, όπως οι πόρτες και τα φτερά. Ο μπροστινός προφυλακτήρας φέρει νέα σχεδίαση, ενώ η κινεζική εταιρεία έχει υιοθετήσει το στυλ της Renault, για τη μάσκα με τα LED φώτα μέσα και κάτω από αυτήν.

Περνώντας στο εσωτερικό του, το ταμπλό του Nano Box δε μοιάζει καθόλου με αυτό των «αδερφών» του. Διαθέτει μία οθόνη 7 ιντσών στη θέση του κοντέρ, αλλά και μία ακόμη οθόνη 10 ιντσών, που υποστηρίζει το σύστημα infotainment της Dongfeng.

Το Dongfeng Nano Box φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 44 ps και 125 Nm ροπής, ενώ η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 27.2 kWh, και προσφέρει περίπου 332 km αυτονομίας, ξεπερνώντας το Dacia Spring, του οποίου η αυτονομία δεν ξεπερνά τα 225 km.

Όσο για το κόστος του Nano Box θα κυμαίνεται στις 10.000€ σύμφωνα με την ισχύουσα ισοτιμία, ανάλογα με την έκδοσή του. Παράλληλα έγινε γνωστό μέσα από τα social media της εταιρείας ότι το νέο EV περάσε το κατώφλι των 10.000 προπαραγγελιών μέσα στις πρώτες 24 ώρες κυκλοφορίας του!