Δωρεάν πακέτο αναβάθμισης για όλες τις Taycan - Πόσο αυξάνεται η αυτονομία;


Η Porsche φέρνει δωρεάν την πρώτη αναβάθμιση λογισμικού σε όλα τα μοντέλα της Taycan, η οποία δεν θα γίνει over-the-air και απαιτεί την επίσκεψη σε συμβεβλημένο συνεργείο. 

  • 21/7/2022

Πάνω από 75.000 είναι αυτοί που έχουν στην κατοχή τους ένα μοντέλο της οικογένειαςTaycan, και η Porsche φέρνει την πρώτη αναβάθμιση λογισμικού εντελώς δωρεάν γι αυτούς.

Η αναβάθμιση για το έτος 2023 θα είναι ενιαία για όλα τα μοντέλα της σειράς, ανεξάρτητα της κατάστασης, χρώματος ή έκδοσης του μοντέλου. Θα φέρει βελτιώσεις στη μονάδα ισχύος και τη θερμική διαχείριση της μπαταρίας, καθώς και επιπρόσθετες τεχνολογικές εφαρμογές στην καμπίνα.

Σύμφωνα με την Porsche, στις λειτουργίες 'Normal' και 'Range', ο μπροστινός ηλεκτροκινητήρας αποσυνδέεται και απενεργοποιείται εντελώς, σε διεργασίες χαμηλού ενεργειακού φόρτου, όπως η ακινησία ή η οδήγηση σε χαμηλέςταχύτητες.

Η μπαταρία της Taycan δίνει πλέον τη δυνατότητα γρηγορότερης και συχνότερης φόρτισης, καθώς και μεγαλύτερο φάσμα επιλογών επιπέδων φόρτισης, ανεξάρτητα από το κλίμα της τοποθεσίας που κινείται το όχημα. Σύμφωνα με την εταιρεία αυτές οι αναβαθμίσεις μπορούν να αυξήσουν την αυτονομία έως και 50 km.

Τα μοντέλα του 2020 και 2021 έλαβαν επίσης αναβάθμιση στο σύστημα διαχείρισης θερμότητας τόσο στον κινητήρα, όσο και στην μπαταρία, ενώ τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν από το 2022 και έπειτα, είχαν ήδη αυτήν την αναβάθμιση.

Αναβάθμιση δέχτηκε επίσης και το σύστημα διαχείρισης επικοινωνιών (Porsche Communication Management) που φέρει η Taycan, με νέους χρωματικούς συνδυασμούς στην οθόνη και καινούργιες προσθήκες στη λίστα λειτουργιών, όπως νέες εφαρμογές και χρήση Android Auto μέσω ασύρματης σύνδεσης.

Η Porsche δε θα μπορούσε να παραλείψει το σύστημα ParkAssist από το πακέτο αναβαθμίσεων, με το έξυπνο σύστημα παρκαρίσματος της Porsche να έχει πλέον μεγαλύτερο εύρος αισθητήρων, αλλά και να λαμβάνει υπ' όψη του και μικρότερες θέσεις στάθμευσης.

Οι αναβαθμίσεις θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους κατόχους Taycan, χωρίς καμία χρέωση, μέσω μιας αντιπροσωπείας Porsche, ενώ ο χρόνος ολοκλήρωσής τους θα εξαρτάται από την κατάσταση του λογισμικού του κάθε οχήματος.