DR 1.0: Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του μικρού ηλεκτρικού στην Ευρώπη - 300 km αυτονομίας και... αλμυρή τιμή


Το μικρό ηλεκτρικό πόλης κατασκευάζεται από την ιταλική DR Automobiles, έχει βασιστεί στο κινεζικό Chery eQ1 και στόχος του είναι να κλέψει πωλήσεις από το Dacia Spring.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: DR AUTOMOBILES
  • 20/2/2023

Η ιταλική DR Automobiles επεκτείνει την γκάμα της, παρουσιάζοντας μία λύση για την πόλη, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία που φτάνει έως και τα 300 km σε αστικό κύκλο. Το νέο DR 1.0 είναι το βασικό μοντέλο του καταλόγου της εταιρείας, με σχεδιασμό που εντυπωσιάζει με τη σύγχρονη διάθεσή του.

Το EV μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 επιβάτες και στόχος της ιταλικής εταιρείας είναι να κυριαρχήσει στη μικρή κατηγορία στους δρόμους της Ιταλίας, κι όχι μόνο, προσφέροντας στους πελάτες της το ιδανικό όχημα για τις αστικές μετακινήσεις.

Στο μπροστινό μέρος, το DR 1.0 φέρει ένα σετ αρκετά μεγάλων προβολέων, οι οποίοι επεκτείνονται προς το παρμπρίζ, με την χαρακτηριστική «υπογραφή» LED της εταιρείας στο κάτω μέρος. Το κάλυμμα του κινητήρα είναι μικρό, κι ο προφυλακτήρας έχει ενσωματωμένες δύο γρίλιες, οι οποίες συνοδεύονται από δύο κάθετα διακοσμητικά στα πλαϊνά.

Όσο για το πίσω μέρος, μία αεροτομή είναι ενσωματωμένη στο πάνω μέρος, δίνοντας στο μοντέλο μία ιδιαίτερα σπορ εμφάνιση. Το όχημα είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει δύο επιβάτες στο μπροστινό, και δύο στο πίσω μέρος της καμπίνας, κι ενώ ο χώρος αποσκευών δεν προσφέρει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται κανείς για τις καθημερινές του μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

Δύο οθόνες έχουν τοποθετηθεί στο εσωτερικό, μία με διαγώνιο 3,5 ιντσών για τον έλεγχο των συστημάτων και οργάνων του οχήματος, και μια 9,7 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, για τον χειρισμό του συστήματος infotainment. Μερικές από τις λειτουργίες που είναι διαθέσιμες, είναι η ασύρματη σύνδεση μέσω Apple CarPlay και Android Auto, και οι αισθητήρες και κάμερα οπισθοπορείας.

Το όχημα είναι βασισμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου στο κινεζικό Chery eQ1, με το αμάξωμα να έχει ανακατασκευαστεί πλήρως, προκειμένου να υπακούει στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Όσο για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το 1.0 φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδει 61 PS, και τροφοδοτείται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 31 kWh. Η αυτονομία του σχεδόν αγγίζει τα 300 km, αφού το μικρό ηλεκτρικό μπορεί να διανύσει 294 km στον αστικό ιστό, με μία μόλις φόρτιση.

Οι χρόνοι φόρτισης είναι αρκετά ενθαρρυντικοί, αφού μία πλήρης φόρτιση διαρκεί 4 ώρες, ή 80 λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή. Το μοντέλο πωλείται ήδη στην Ιταλία και στην Ισπανία με την αρχική τιμή να ορίζεται στις 25.900 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται κάποιο μπόνους για την αγορά του.