Elon Musk: Πότε ελπίζει να μπει στην παραγωγή το Tesla Roadster


Ο Elon Musk έδωσε μία νέα εκτίμηση για το πότε θα μπει στην παραγωγή το πολυαναμενόμενο Tesla Roadster.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/5/2023

Το δεύτερο στη σειρά Tesla Roadster αποτελεί ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα μοντέλα της αυτοκίνησης συνολικά, αλλά έπεσε χαμηλά στις προτεραιότητες της εταιρείας, πίσω από το Semi και το Cybertruck.

Η αναμονή, όμως, έχει κρατήσει πολύ. Η πρώτη παρουσίαση του Roadster έγινε τον Δεκέμβριο του 2017, με την Tesla τότε να αναφέρει πως το μοντέλο θα μπει στην παραγωγή του 2020. Έκτοτε, κάθε παράταση φέρνει το όνειρο για ένα ηλεκτρικό κάμπριο όλο και πιο μακριά.

Επομένως, όσα είπε ο Elon Musk για το μέλλον του μοντέλου μάλλον έρχονται ως χαρά ευαγγέλιο για τους φίλους της μάρκας.

Ο CEO της Tesla μίλησε στη συνάντηση των μετόχων την Τρίτη 16/5, κι ανέφερε πως η εταιρεία στοχεύει να ολοκληρώσει το σχεδιασμό και την μηχανική του μοντέλου ως το τέλος του 2023.

Ελπίζει, δε, πως η παρουσίαση και κυκλοφορία του Roadster θα έρθει το 2024.

«Πολύ λογική ερώτηση: που είναι πια αυτό το αυτοκίνητο;», δήλωσε αστειευόμενος ο Musk. «Θα ολοκληρώσουμε τη μηχανική και τον σχεδιασμό του Tesla Roadster νέας γενιάς φέτος κι ελπίζουμε -δεν υποσχόμαστε- πως θα αρχίσει η παραγωγή του χρόνου».

Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε πως η κυκλοφορία του Roadster δεν θα έχει μεγάλη επίδραση στα έσοδα της εταιρείας:

«Δεν θα είναι το γλάσο στην τούρτα, θα είναι το κερασάκι στο γλάσο στην τούρτα, οπότε σίγουρα δεν θα προσφέρει πολλά στα έσοδα της εταιρείας και θα φέρει μικρή άνοδο στα κέρδη, αλλα θα είναι τέλειο.»