Επανεκκίνηση παραγωγής για τα ηλεκτρικά του Ομίλου Volkswagen


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου Volkswagen, από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει ξανά η παραγωγική διαδικασία για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα του η οποία είχε διακοπεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/3/2022

Όπως έγινε γνωστό, η επανέναρξη λειτουργίας των εργοστασίων του γερμανικού Ομίλου τα οποία βρίσκονται στο Zwickau (κεντροανατολική Γερμανία) και στη Δρέσδη θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζαν (αρχικά, είχε αναβληθεί ως και τις πρώτες ημέρες του Απριλίου). 

Σε αυτά κατασκευάζονται τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα του Ομίλου, δηλαδή τα Audi Q4 e-tron, Cupra Born και τα Volkswagen ID.3, ID.4 και ID.5. Η παραγωγή τους έχει σταματήσει λόγω της έλλειψης βασικών τμημάτων που απαιτούνται, όπως καλωδιώσεων, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και της διακοπής στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η εταιρεία Leoni, η οποία προμηθεύει τον Όμιλο με καλωδιώσεις, ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει πάλι την παραγωγή τους στα δύο εργοστάσιά της στην υπό ρωσική εισβολή χώρα, αλλά με μειωμένο αριθμό σε σχέση με πριν. Η απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί εκεί από τις απογευματινές ώρες της ημέρας μέχρι το πρωί της επόμενης περιορίζει τις ώρες εργασίας, ενώ πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ημερήσιων βομβαρδισμών.