Επίσημο: Ορίστηκε η ημέρα της αποκάλυψης για το πρώτο ηλεκτρικό Abarth (video)


Η Abarth ανακοίνωσε την ημερομηνία που θα αποκαλύψει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην ιστορία της και την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω live streaming.

  • 8/11/2022

Φυσικά αναφερόμαστε στην «καυτή» έκδοση του ηλεκτρικού 500e που θα σηματοδοτήσει την απαρχή της Abarth ως μια ηλεκτρική υπομάρκα της Fiat, πάντα με εστίαση στις επιδόσεις. To μότο που χρησιμοποιεί η Abarth για αυτή τη νέα εποχή που ξημερώνει είναι το «More Abarth Than Ever», με τα γράμματα EV στην τελευταία λέξη να ξεχωρίζουν και να δίνουν το σύνθημα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της μάρκας Olivier Francois στο βρετανικό Autocar, τον περασμένο Μάρτιο, η νέα πρόταση θα είναι απλά η αρχή για να έρθουν τουλάχιστον δύο ακόμα EV στο άμεσο μέλλον. Παράλληλα τόνισε τις δυσκολίες που συνάντησε η ομάδα του κατά την ολοκλήρωση του project.

«Πριν από ενάμιση χρόνο, είπα ότι δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να φτιάξουμε μια έκδοση Abarth του 500e. Τα καλά νέα είναι ότι εργαζόμαστε σκληρά για αυτό και μόλις επιβεβαιωθεί, θα είναι αρκετά γρήγορο. Τα κακά νέα είναι ότι είναι πιο περίπλοκο από ό,τι αρχικά νόμιζα. Αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα πραγματικό Abarth, δεν φτάνει μόνο το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Μόλις αποκτήσει την ισχύ και τη ροπή που θέλουμε, είναι πλέον δύσκολο να κρατήσουμε το ίδιο κιβώτιο ταχυτήτων ή τα ίδια φρένα… Το αυτοκίνητο θα πρέπει να προσαρμοστεί».

Ανεπίσημο rendering του Abarth 500e.
Ανεπίσημο rendering του Abarth 500e.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διαδικασία ανάπτυξης η εταιρεία στράφηκε στη δύναμη των social media και ζήτησε την άποψη των fans τους «Σκορπιού» ώστε να επιλέξουν τους τεχνητούς ήχουςπου θα συνοδεύσουν την ηλεκτρική πρόταση.

Πλέον, το μεγάλο ερώτημα είναι πόσο πιο δυνατή θα είναι η Abarth έκδοση από το βασικό 500e, με τις απορίες να λύνονται κατά την επίσημη παρουσίαση όπου θα αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες. Επίσης έγινε γνωστό ότι μαζί με την αποκάλυψη η Abarth θα παρουσιάσει και τη νέα εταιρική ταυτότητα, με την ανασχεδίαση του «Σκορπιού», μέσω της οποίας θα τονιστεί η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Η επίσημη αποκάλυψη έχει οριστεί για την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 στις 15.00 ώρα Ελλάδας και μπορεί να την παρακολουθήσει ο καθένας μέσα από το παρακάτω video.