Επίσημο: Πότε έρχεται η ηλεκτρική DS 4 αλλά και η νέα ναυαρχίδα με αυτονομία 700 km


Μετά την παρουσίαση της νέας συλλογής Antoine de Saint Exupery στη γκάμα της, η DS ανακοίνωσε τις ημερομηνίες έλευσης των επόμενων μοντέλων της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ, SH PROSHOTS
  • 15/5/2024

Στις εκδηλώσεις παρουσίασης νέων μοντέλων πολύ συχνά προκύπτουν και άλλες ενδιαφέρουσες ειδήσεις, που αφορούν την επόμενη μέρα μιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της DS Automobiles.

Η premium γαλλική μάρκα παρουσίασε τη Δευτέρα (13/5) τη νέα συλλογή Antoine de Saint Exupery, εμπνευσμένη από τα ταξίδια και τις ιστορίες του Γάλλου συγγραφέα και αεροπόρου. Μετά την αποκάλυψη των συγκεκριμένων ειδικών εκδόσεων των DS 3, DS 4 και DS 7, η Διευθύντρια Προϊόντων της DS Automobiles, Agnès Tesson-Faget, επισημοποίησε τα πλάνα του brand για το υπόλοιπο του 2024.

«Νομίζω ότι όλοι περιμένετε να ακούσετε τι επιφυλάσσει το μέλλον. Από τον Ιούνιο, οι πελάτες της DS αλλά και όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να παραγγείλουν την DS 4 σε 100% ηλεκτρική έκδοση», επεσήμανε χαρακτηριστικά, τοποθετώντας χρονικά την έλευση της νέας παραλλαγής.

Ωστόσο, οι εξελίξεις θα συνεχιστούν. «Μετά τον Ιούνιο και εντός των επόμενων μηνών, η DS θα συνεχίσει να επιταχύνει τη διαδικασία εξηλεκτρισμού της γκάμας της. Σε αυτό το πλαίσιο, θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα προέρχεται από το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της Stellantis», ανέφερε η Tesson-Faget.

Και πρόσθεσε: «Θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium και θα προσφέρει αυτονομία που θα ξεπερνά τα 700 km. Το νέο μοντέλο είναι σχεδιασμένο για να καλύπτει όλες τις ανάγκες των πελατών μας, ό,τιδήποτε είναι πιο σημαντικό γι’ αυτούς και θα εκπληρώνει την υπόσχεση της φίρμας μας για μεγαλύτερη ηρεμία στους αγοραστές στο κομμάτι της αυτονομίας».

Το Car and Driver σάς έχει παρουσιάσει ήδη κατασκοπευτικές φωτογραφίες της νέας ηλεκτρικής ναυαρχίδας της DS. Το όνομά της δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι να ονομάζεται DS 8, ενώ αναμένεται να αντικαταστήσει την DS 9.

Το πρωτότυπο που έχουν εντοπίσει οι συνεργάτες μας έχει αμάξωμα με σχεδίαση fastback, θυμίζοντας αρκετά το Peugeot 408 και ξέρουμε ήδη ότι η έκδοση παραγωγής θα κατασκευάζεται στην Ιταλία, στο εργοστάσιο του Melfi. Με βάση τις πληροφορίες που έχουν «διαρρεύσει», οι μπαταρίες θα έχουν ενεργειακή χωρητικότητα έως 98 kWh, ενώ το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα και ισχύ περίπου 210 PS αλλά και σε τετρακίνητη με σχεδόν 300 PS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To DS 3 απέκτησε υβριδική έκδοση - Η τιμή της στην Ελλάδα

Το νέο DS 7 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό από το 2025

Test Drive: DS 3 1.5 BlueHDi 130 EAT8 Bastille - Δοκιμάζουμε το αναβαθμισμένο ελιτ SUV