Έρχεται ηλεκτρικό SUV που θα κάνει το 0-100 km/h σε 1.9 sec.!


Το νέο Drako Dragon κλέβει τις εντυπώσεις τόσο με τον ξεχωριστό και ιδιαίτερο σχεδιασμό του όσο και με τις ακραίες επιδόσεις του.  

  • 1/7/2022

Ήταν Αύγουστος του 2019 όταν η παντελώς άγνωστη μέχρι εκείνη τη στιγμή αμερικανική start-up Drako παρουσίαζε το GTE, ένα εντυπωσιακό, τόσο ως προς τη σχεδίασή όσο και προς τις επιδόσεις, ηλεκτρικό sedan.

Τρία χρόνια μετά η Drako εμφανίζεται ξανά στο προσκήνιο παρουσιάζοντας τη δεύτερη πρόταση που θα έρθει για να προστεθεί στη γκάμα της. Η ονομασία της θα είναι Dragon και πρόκειται ουσιαστικά για ένα ηλεκτρικό hypercar το οποίο θα ντυθεί με το αμάξωμα ενός SUV.

Το Dragon θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο το οποίο θα κατασκευαστεί από το μηδέν από την Drako μιας και το GTE είχε χτιστεί πάνω στο σασί του Fisker Ocean. O σχεδιασμός έχει γίνει από τον Lowie Vermeersch ο οποίος στο παρελθόν είχε βάλει το... χεράκι του σε σημαντικά projects όπως της Ferrari 458 Italia και της Maserati GranCabrio.

H αποκάλυψη του Dragon έγινε μέσα από ένα πακέτο 4 φωτογραφιών, όλες από το εξωτερικό του. Εκεί αποκαλύπτεται η φουτουριστική σιλουέτα του αλλά και οι πόρτες οι οποίες ανοίγουν όπως τα φτερά του γλάρου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η πρόταση θα ξεχωρίζει για το επίπεδο της πολυτέλειας ενώ το δυνατό της σημείο θα είναι οι επιδόσεις. Το σετάρισμα των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων που θα εφοδιάζουν το Dragon θα είναι αντίστοιχο με αυτό που είδαμε και στο GTE, με τη συνολική δύναμη να ξεπερνάει τους 2.000 PS!

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το Dragon θα μπορεί να κάνει το 0-100 km/h σε 1,9 sec, η τελική ταχύτητα θα είναι 321 km/h ενώ θα μπορεί να διανύσει το 400άρι σε λιγότερο από 9 sec. Παράλληλα η Drako αναφέρθηκε και σε ένα καινοτόμο σύστημα αναρτήσεων τριών επιπέδων το οποίο θα μπορεί να προσαρμόζει το όχημα στις ανάγκες του οδηγού.

Τέλος, το πιο σημαντικό ίσως από όλα είναι ότι η Drako δεν σκοπεύει να το λανσάρει ως μίας σούπερ ακριβή επιλογή που θα απευθύνεται σε λίγους, όπως έκανε στην περίπτωση του GTE όπου η κάθε μονάδα κόστιζε 1.2 εκατ. δολάρια.

Στόχος είναι το Dragon να είναι πιο προσιτό και να τοποθετηθεί λίγο πιο ψηλά από την Lamborghini Urus. Η πλήρης αποκάλυψη του μοντέλου αναμένεται μέσα στο έτος όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το εσωτερικό αλλά και να μάθουμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: Drako Motors