Έσπασε το φράγμα των 200.000 μονάδων η παραγωγή του Tesla Model 3


Ορόσημο για την πορεία του Model 3 αλλά και της ίδιας της Tesla αποτελεί το γεγονός το ηλεκτροκίνητο sedan κατάφερε να σπάσει σε επίπεδο παραγωγής το φράγμα των 200.000 μονάδων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/2/2019

Μπορεί τα προβλήματα ποιότητας να εξακολουθούν να απασχολούν τους ανθρώπους της Tesla δοκιμάζοντας την υπομονή του Elon Musk και η ζήτηση των μοντέλων της στη γηραιά ήπειρο να μην είναι αυτή που θα ήθελε ο δαιμόνιος Αμερικανός, ωστόσο, το γεγονός ότι το Model 3 κατάφερε να ξεπεράσει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα την παραγωγή των 200.000 μονάδων συνιστά μια μεγάλη επιτυχία για την καλιφορνέζικη φίρμα.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2017, όταν η Tesla κατάφερε μετά κόπων και βασάνων να ολοκληρώσει την παραγωγή τριάντα Model 3. Σχεδόν 20 μήνες μετά, από τη γραμμή παραγωγής στο Freemont της Καλιφόρνια έχουν βγει περισσότερα από 200.000 Model 3, χαρίζοντας μια βαθιά ανάσα στην ασμένουσα οικονομικά Tesla.

Μια αυτοκινητοβιομηχανία που αν και μετρά μόλις λίγα χρόνια ζωής, έχει βάλει δύσκολα στις παραδοσιακές δυνάμεις του κλάδου, οι οποίες έμειναν πίσω στη μάχη της ηλεκτροκίνησης.

Μάλιστα, από τις αρχές του χρόνου το Model 3, το πιο προσιτό μοντέλο της Tesla, προσφέρεται και στην ευρωπαϊκή αγορά, προσβλέποντας στο μερίδιο των premium ανταγωνιστών του, όπως η BMW Σειρά 3 και η Mercedes-Benz C-Class.