Διαθέσιμη η ηλεκτρική Mercedes EQS SUV: Δείτε τις τιμές! (photos)


Οι πρώτες παραδόσεις του πολυτελούς SUV της Mercedes σε Ευρωπαίους αγοραστές θα πραγματοποιηθούν το Δεκέμβριο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 9/8/2022

Σχεδόν 4 μήνες μετά τα επίσημα «αποκαλυπτήριά» της, η νέα Mercedes EQS SUV βγαίνει στην αγορά και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να την αποκτήσει.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, γνωστοποιώντας, μάλιστα και τις προτεινόμενες τιμές λιανικής για την αγορά της Γερμανίας.

Το θηριώδες 7θέσιο αμιγώς ηλεκτρικό SUV, διατίθεται σε τρεις εκδόσεις. Την EQS 450 plus, την EQS 450 4MATIC και την EQS 580 4MATIC.

Η πρώτη είναι πισωκίνητη και αποδίδει 355 PS και 568 Nm ροπής, η δεύτερη τετρακίνητη με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα), με ισχύ επίσης 355 PS αλλά ροπή που φτάνει τα 800 Nm, ενώ η τελευταία έχει και αυτή κίνηση στους 4 τροχούς, με 536 PS και 858 Nm ροπή.

Οσο για τις προτεινόμενες τιμές; Η EQS plus θα ξεκινά από 110.658,10 ευρώ, η EQS 4MATIC από 114.446,10 ευρώ και η κορυφαία EQS 580 4MATIC από 135.291,10 ευρώ. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι αυτές οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 19% για τη Γερμανία. Με ενδιαφέρον αναμένουμε πόσο θα κοστίζουν στη χώρα μας, κάτι που λογικά πρόκειται να το μάθουμε σύντομα.

Τα μοντέλα, που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην Tuscaloosa των ΗΠΑ, μπορούν να παραγγελθούν άμεσα. Η εταιρία εκτιμά ότι θα είναι σε θέση να παραδοθούν στους πρώτους Ευρωπαίους πελάτες της τον Δεκέμβριο.

Το πολυτελέστατο SUV δεν διατίθεται μόνο σε 7θέσια έκδοση, αλλά και σε 5θέσια, με αυξημένο χώρο αποσκευών. Η Mercedes δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν… αρκούνται στον πλούσιο εξοπλισμό της, να προσθέσουν και άλλες δυνατότητες, έχοντας ομαδοποιήσει αρκετές επιλογές σε πακέτα, με ανάλογη επιπλέον επιβάρυνση.