Έτσι θα είναι το νέο SUV smart #3, που θα ανταγωνιστεί το Volkswagen ID.4 (photos)


Διέρρευσαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες του μεγάλου ηλεκτρικού SUV που ετοιμάζει η Geely, το οποίο μοιράζεται αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία με το μικρότερο smart #1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: CocheSpias
  • 18/11/2022

Στις αρχές του περασμένου Απριλίου, το smart #1 παρουσιάστηκε στο κοινό, ως η αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της Geely (σε συνδυασμό με την Mercedes που αναλαμβάνει μόνο το design) για την κατηγορία των B-SUV. Στα τέλη Σεπτεμβρίου «έφτασε» στην Ευρώπη και πλέον περιμέναμε το επόμενο «χτύπημα» των Κινέζων.

Αυτό ήρθε, μέσω διαρροής στο διαδίκτυο. Η σελίδα CocheSpias δημοσίευσε στους λογαριασμούς της στο Facebook και στο Instagram φωτογραφίες του νέου smart #3. Πρόκειται για ένα μεγάλο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV που έχει και χαρακτηριστικά coupe, αρκετά μεγαλύτερο από το smart #1, αλλά παρόμοιας σχεδιαστικής φιλοσοφίας.

Οι ομοιότητες εμφανίζονται κυρίως στο εμπρός μέρος και στα φωτιστικά σώματα, που διατηρούν το σχήμα αλλά και τη λεπτή οριζόντια μπάρα που τα ενώνει. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και πίσω, αν και η οροφή έχει διαφορετική σχεδίαση από το μικρότερο SUV.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κίνα που επικαλείται το Autocar, το #3 θα έχει μήκος περίπου 4.400 mm, πλάτος 1.800 mm και ύψος 1.600 mm, με μεταξόνιο 2.785 mm. Αυτό το κάνει να πλησιάζει σε μέγεθος το Volkswagen ID.4, που έχει μήκος 4.584 mm, πλάτος 1.852 mm και ύψος 1.637 mm. Με αυτά τα δεδομένα, το νέο smart #3 αναμένεται να λογίζεται ως SUV μοντέλο κατηγορίας D.

Η νέα πρόταση της smart αναμένεται να μοιράζεται τα κινητήρια σύνολα με το μικρότερο #1. Ετσι, οι βασικές εκδόσεις θα έχουν ισχύ 272 PS και ροπή 343 Nm, ενώ αν υπάρξει παραλλαγή με τη «σφραγίδα» της Brabus, τότε θα προστεθεί και δεύτερος ηλεκτροκινητήρας, με τη συνδυαστική ισχύ να αγγίζει, λαμβάνοντας υπόψιν τι ισχύει στο #1, τους 428 PS και τη ροπή τα 543 Nm.

Όλα αυτά, ασφαλώς, μένει να επιβεβαιωθούν, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν βελτιωμένες εκδόσεις των ηλεκτροκινητήρων, αλλά και της μπαταρίας, η οποία στο μικρότερο SUV έχει ενεργειακή χωρητικότητα 66 kWh. Στο #1, η αυτονομία αγγίζει τα 439 km (400 km για την έκδοση BRABUS).

Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν δεν αποκαλύπτουν το εσωτερικό του #3, αλλά οι πληροφορίες από την Κίνα το παρουσιάζουν παρόμοιο με του #1, με ψηφιακό πίνακα οργάνων 9,2 ιντσών και κεντρική οθόνη infotainment 12,8 ιντσών.

Επιπλέον, οι ζάντες του αναμένεται να έχουν τέσσερα ξεχωριστά σχέδια, η μάσκα ειδικά χρώματα, ενώ και η οροφή, η αεροτομή και οι εξωτερικοί καθρέφτες μπορούν να παραγγελθούν σε διαφορετικό χρώμα σε σχέση με το υπόλοιπο αμάξωμα.

Πηγή: Autocar