Ford Mustang Mach-E: Μειώνεται η τιμή στη Νορβηγία – Οι λόγοι


Με την Ford Mustang Mach-E να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πλήρως ηλεκτρικά οχήματα στην αγορά της Νορβηγίας, η εταιρεία προσπαθεί να αποφύγει το ΦΠΑ και «κατεβάζει» το κόστος του μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/9/2022

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Ford, η Mustang Mach-E, έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα δημοφιλές στη Νορβηγία, και μάλιστα πολύ πριν κυκλοφορήσει στην αγορά. Σύμφωνα με τους αγοραστές, η Mach-E είναι ο τέλειος συνδυασμός της θρυλικής ονομασίας της Mustang, με τη νέα εποχή του εξηλεκτρισμού, αλλά και τη μεγάλη αυτονομία.

Όντας ένα από τα best-selling μοντέλα συνολικά στη Σκανδιναβική αγορά, η Mustang Mach-E έχει καταγράψει 220 πωλήσεις στη Νορβηγία μέσα στον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με την 'Ford Norway', η εταιρεία σκοπεύει να διατηρήσει το κόστος της Mach-E στα ίδια επίπεδα, πηγαίνοντας «κόντρα» στη νέα νομοθεσία της χώρας, που θέλει το ΦΠΑ των ηλεκτρικών οχημάτων, των οποίων το κόστος ξεπερνά τις 500.000 Νορβηγικές Κορώνες (50.296,32 ευρώ), να αγγίζει το 25%.

Η Ford έχει βρει έναν νόμιμο τρόπο να διατηρήσει το κόστος των οχημάτων της στα ίδια επίπεδα, μειώνοντας την αρχική τιμή, ώστε να μην επηρεάζονται από τη νέα νομοθεσία που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2023. Ο Per Gunnar Berg, γενικός διευθυντής της Ford στη Νορβηγία, είπε ότι τα νέα μέτρα που λαμβάνει η εταιρεία κόντρα στην αύξηση των τιμών ανταποκρίνεται «στο ενδιαφέρον της εταιρείας να διατηρήσει την αλλαγή του ρυθμού που κινείται η αγορά προς τα ηλεκτρικά οχήματα.» Ο Berg αποκάλυψε επίσης ότι οι ισχύουσες τιμές μπορεί να υποστούν μείωση έως και 3.699 ευρώ.

Η Ford Mustang Mach-E ειναι ένα crossover ηλεκτρικό όχημα της οικογένειας Mustang που είναι διαθέσιμο σε 5 διαφορετικές εκδόσεις και με 2 διαφορετικές επιλογές μπαταρίας: 76 και 99 kWh. Η αυτονομία του μοντέλου κυμαίνεται από τα 400έως και 610 km, ενώ η φόρτιση μέχρι τα 119 km, «κοστίζει» στους οδηγούς μόλις 10 λεπτά της ώρας.