Γιατί η Audi κατέθεσε αγωγή εναντίον της Nio;


Όπως έγινε γνωστό, οι νομικοί εκπρόσωποι της Audi κατέθεσαν αγωγή εναντίον της κινεζικής εταιρείας Nio για παραβίαση δικαιωμάτων εμπορικού σήματος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/6/2022

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η Audi υπέβαλε αγωγή σε δικαστήριο του Μονάχου κατά της Nio, της κινεζικής εταιρείας η οποία έχει γίνει γνωστή για την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Όπως αναφέρεται σε αυτό, τα στελέχη της Audi το έπραξαν επειδή θεωρούν ότι η ασιατική αυτοκινητοβιομηχανία παραβίασε δικαιώματα επί εμπορικού σήματος. Συγκεκριμένα, στη γερμανική εταιρεία πιστεύουν ότι η χρήση από τη Nio των ονομασιών ES6 και ES8 σε δύο από τα μοντέλα της παραβιάζει τα εμπορικά σήματα S6 και S8 τα οποία η Audi χρησιμοποιεί στα ομώνυμα οχήματά της.

Όπως είναι γνωστό, ήδη από πέρυσι η Nio έχει αρχίσει να αντιπροσωπεύεται και να διαθέτει τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματά της στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Η αρχή έγινε από τη Φινλανδία και οι Κινέζοι έχουν ανακοινώσει ότι ως το τέλος του 2022 θα επεκταθούν και σε άλλες χώρες, όπως η Σουηδία, η Δανία, η Ολλανδία και η Γερμανία. 

Η Nio παρουσίασε το ES6 (φωτογραφία επάνω) στα τέλη του 2018 και το ES8 το 2021. Πρόκειται για δύο αμιγώς ηλεκτρικά SUV οχήματα τα οποία αρχικά προορίζονταν για την κινεζική αγορά, έχοντας τον χαρακτήρα πολυτελούς οχήματος.