H Cupra ανοίγει τα… φτερά της με τρεις νέες εντυπωσιακές προτάσεις (photos-videos)


Η Cupra αποκάλυψε την «Αγία Τριάδα» των νέων προτάσεων μέσω των οποίων θα έρθει πιο κοντά στο ηλεκτρικό μέλλον της αυτοκίνησης. Τα φώτα έπεσαν αναμενόμενα πάνω στο ηλεκτρικό UrbanRebel των 226 PS. 

  • 8/6/2022

H Cupra παρουσίασε το πλάνο πάνω στο οποίο θα πατήσει τα επόμενα χρόνια με τρεις εξηλεκτρισμένες προτάσεις, στοχεύοντας παράλληλα να βγει από τη... φωλιά της Seat και να ανοίξει τα φτερά της στην παγκόσμια αγορά. Μάλιστα, ο CEO της φίρμας Wayne Griffiths ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Η εξέλιξη της Cupra δεν σηματοδοτεί το τέλος της Seat, αλλά της χαρίζει ένα νέο μέλλον. Το μέλλον είναι ηλεκτρικό και το μέλλον είναι η Cupra».

Η αρχή έγινε με δύο ποιοτικά μοντέλα, το Formentor και το Born, που απογείωσαν όχι μόνο τη φήμη της αλλά και τα οικονομικά της αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία έχει φτάσει πολύ κοντά στην κατασκευή 200.000 μονάδων αυξάνοντας τα έσοδά της από τα 430 εκατ. ευρώ το 2018 στα 2.2 δις ευρώ το 2021.

Η συνέχεια έπεται το ίδιο ενδιαφέρουσα και έχοντας πάντα στραμμένο το βλέμμα στον συνδυασμό των λέξεων «επιδόσεις», «πολυτέλεια», «ηλεκτροκίνηση». Πάμε τα δούμε ποια είναι τα τρία επερχόμενα μοντέλα με τα οποία η Cupra στοχεύει την κορυφή.

Cupra Tavascan

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό SUV για το οποίο ενημερωθήκαμε πρώτη φορά στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το 2019 μέσω της αποκάλυψης του ομώνυμου concept. Στόχος της πρότασης που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το 2024 είναι να συνδυάσει την πολυτέλεια με τις επιδόσεις. Η coupe σιλουέτα του -με τον αεροδυναμικό σχεδιασμό που στοχεύει στην μέγιστη αυτονομία- "κάθεται" πάνω σε ένα τεράστιο σετ τροχών συνθέτοντας ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα.

Η κατασκευή του θα γίνει στην πλατφόρμα MEB και θα την μοιραστεί με τα Skoda ENYAQ iV Coupe, Audi Q4 e-tron Sportback και Volkswagen ID.5 με τα οποία θα έχει παρόμοιες διαστάσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δύναμη θα ξεπερνά τους 300 PS , η αυτονομία θα είναι κοντά στα 450 km, ενώ η κυκλοφορία του αναμένεται το 2024.

Cupra Terramar

To Cupra Terramar πήρε το όνομά του από τη γνωστή ισπανική πίστα. Πρόκειται για ένα μεσαίο μεγέθους SUV με plug-in hybrid τεχνολογία που θα του επιτρέπει να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για έως και 100 km. To μήκος τους θα είναι στα 4.5 m. και θα τοποθετηθεί απέναντι από προτάσεις όπως των Alfa Romeo Tonale, Volkswagen Tiguan ή ακόμα και του Audi Q3 με το οποίο θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο, στην πόλη Gyor της Ουγγαρίας. Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει θα είναι η MQB ενώ θα κυκλοφορήσουν και πιο προσιτές εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης και ήπια υβριδική τεχνολογία.

Cupra UrbanRebel

Η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση της επόμενης μέρας για την Cupra με την οποία η φίρμα θα επιχειρήσει να «ταξιδεύσει» σε νέα, ανεξερεύνητα μονοπάτια. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover που όπως μαρτυρά η ονομασία του θα κατασκευαστεί με στόχο τη μετακίνηση μέσα στην πόλη.

Το στοιχείο που θα το χαρακτηρίζει θα είναι o σπορ χαρακτήρας του, με δύναμη 226 PS, επιτάχυνση των 0-100 km/h σε 6,9 sec. και αυτονομία μεταξύ των φορτίσεων στα 440 km.

Η κατασκευή του θα γίνει πάνω στην πλατφόρμα MEB  ενώ το μήκος του θα είναι 4.08 m. και το ύψος του 1.58 m. Κατά την επίσημη παρουσίαση τις εντυπώσεις έκλεψε το εσωτερικό του στο οποίο δεσπόζει το αιωρούμενο κεντρικό τούνελ που χωρίζει τα δύο μπροστινά καθίσματα, το μοντέρνο σύστημα πολυμέσων αλλά και το σπορ τιμόνι που συμπληρώνει ιδανικά την εικόνα. Η κυκλοφορία του αναμένεται το 2025 και η παραγωγή του θα γίνει στο εργοστάσιο της πόλης Martorell στην Ισπανία.