Η Cupra Tavascan ανοίγει ένα παράθυρο στο ηλεκτρικό μέλλον της μάρκας


Η Cupra Tavascan Extreme E Concept αποκαλύφθηκε στην Έκθεση του Μονάχου, και ίσως δίνει μία εικόνα για το δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 8/9/2021

Η Cupra διατηρεί συμμετοχή στο πρωτοποριακό πρωτάθλημα της Extreme E, και στο πλαίσιο της ΙΑΑ 2021, παρουσίασε την Tavascan, ένα ηλεκτρικό SUV για τις αδυσώπητες ειδικές διαδρομές του πρωταθλήματος.

Η Tavascan πρεσβεύει την κατασκευή ενός αυτοκινήτου με απόλυτα βιώσιμο τρόπο, καθώς οι μηχανικοί επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν φυσικά υλικά για την υλοποίησή του. Για παράδειγμα, προτιμήθηκαν πάνελ από λινάρι αντί για το παραδοσιακό για τη μείωση του βάρους ανθρακόνημα.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως η Cupra διατείνεται ότι μπορεί να κατασκευάσει το ίδιο βιώσιμα για το περιβάλλον και τα αυτοκίνητα παραγωγής, χωρίς κανέναν συμβιβασμό στην ποιότητα και το επίπεδο του τελικού προϊόντος.

Εκτεταμένη ήταν κι η χρήση της τρισδιάστατης εκτύπωσης, σε διάφορα μέρη του αμαξώματος της Tavascan, η οποία τροφοδοτείται με μία μπαταρία 54kWh, με ένα παλιότερο πρωτότυπο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός κι έναν στον πίσω άξονα.

Σύμφωνα με την ισπανική μάρκα, η επιβατική Tavascan θα μπει στην παραγωγή το 2024, και θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen, και θα μοιράζεται τεχνικά χαρακτηριστικά με το πρωτότυπο.